avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 972 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... diferente - citire apometre- factura furnizor
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

diferente - citire apometre- factura furnizor

la calcularea intretinerii pentru luna decembrie 2012 - s-a constatat o diferenta mare intre suma consumurilor comunicate de catre locatari si factura RADET. Diferenta fiind de aproximativ 17 mc apa calda, respectiv
suma contorilor = 89 mc apa calda -
factura RADET = 106 mc apa calda.
ce modalitati de corectie exista si care este calea legala de urmat de catre asociatia de proprietari.
mentionez ca citirea apometrelor se face de catre fiecare locatar la finalul fiecarei luni.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 10:27, 25 Ianuarie 2013
Asociatia de proprietari trebuie sa faca un regulament intern de repartizare a acestor diferente, acestea se pot repartiza pe numarul de persoane care au locuit in aceea luna, pe cota-parte indiviza detinuta de fiecare proprietar sau aceste diferente se pot regasi in pretul apei.
Aceste diferente sunt in toate condominiile, fie sunt datorita citirii apometrului din fiecare apartament (si asta se regleaza formand o comisie care sa verifice toate apometrele la 3-6 luni sau un an), datorita diferentelor de clasa dintre apometru furnizorului si cele ale prorietarilor (daca apometru furnizorului intregistreaza fiecare fir de apa care curge, cele de apartament nu fac acest lucru), sau exista pierderi de apa in subsol (poate trebuie inlocuita plasa subsolului, atat de apa calda cat si rece).
Conform HG 1588/2007 art 17 -1 al b
Comitetul executiv emite daca este cazul,decizii scrise privind regulile pentru ducerea la indeplinire s hotararilor adunarilor generale si pentru respectarea prevederilor legale,a statrutului si a acordului de asociere,precum si alte decizii ce privesc activitatea asociatiei de proprietari


Diferentele de apa se pot repartiza pe numar de persoane, pe cota indiviza, proportional cu consumul contorizat individual...
Comitetul executiv poate adopta un regulament in care sa combine toate aceste metode.
La "Documente utile",fereastra din dreapta,gasiti model de repartizare diferente utilitati



~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Repartizarea diferentelor de apa veracuciula veracuciula Ce se poate face in cazul in care unii vecini nu dau citirea contorului de apa iar noi ceilalti suntem obligati mereu sa platim pierderile de apa chiar daca ... (vezi toată discuția)
Diferenta apa ALINAfenesan ALINAfenesan Buna seara, va scriu in speranta ca imi puteti da o solutie urmatoarei probleme: - in data de 30 mai a fost programata citirea apometrelor de catre ... (vezi toată discuția)
Repartizare pierderi apa flori2009 flori2009 Buna seara! Suntem Asociatie de Proprietari si aproape lunar avem pierderi mari la apa, pierderi ale caror costuri le suportam noi, proprietarii. As dori sa ... (vezi toată discuția)