avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 405 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concedii medicale
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concedii medicale

Buna ziua!

Va rog sa ma ajutati la urmatoarea problema : o salariata care a revenit la munca dupa CCC, incepand cu 4 noiembrie 2012 si care a adus concediu medical pe nov si continuare in dec 2012, baza de calcul fiind indemnizatie pentru CCC din ultimele 6 luni (mai - oct. 2012 ).

Problema mea apare in luna ian 2013, cand aduce un CM initial (alt diagnostic), care ar fi baza de calcul de pe ultimele 6 luni (iul - dec.2012)? cu precizarea ca in luna noiembrie 2012 a beneficiat de indemnizatie ccc pana pe 3 nov si incepand cu 4 nov de concediu medical - toata luna. Adun cele 2 sume (indemnizatie ccc si concediu medical ) pentru stabilirea bazei din noiembrie 2012 ???

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Dragos Stefan , Consultant resurse umane 15:44, 25 Ianuarie 2013
Adunati indemnizatia pentru CCC pe cele 3 zile cu indemnizatia pentru concediu medical pe restul de zile.
Din OUG 158/2005:

Art. 10. - (1) Baza de calcul a indemnizatiilor prevazute la art. 2 se determina ca medie a veniturilor lunare din ultimele 6 luni din cele 12 luni din care se constituie stagiul de cotizare, pana la limita a 12 salarii minime brute pe tara lunar, pe baza carora se calculeaza contributia pentru concedii si indemnizatii.
(2) In situatia in care la stabilirea celor 6 luni din care, potrivit prevederilor alin. (1), se constituie baza de calcul al indemnizatiilor se utilizeaza perioadele asimilate stagiului de cotizare prevazute la art. 8 alin. (2) si (3), veniturile care se iau in considerare sunt:
a) indemnizatiile de asigurari sociale de care au beneficiat asiguratii, prevazute la art. 8 alin. (2);
b) salariul de baza minim brut pe tara din perioadele respective, pentru situatiile prevazute la art. 8 alin. (3) lit. a) si b);
c) indemnizatia lunara pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani sau, in cazul copilului cu handicap, de pana la 3 ani, potrivit Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 148/2005, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 7/2007, cu modificarile si completarile ulterioare, respectiv indemnizatia pentru cresterea copilului cu handicap cu varsta cuprinsa intre 3 si 7 ani, potrivit Legii nr. 448/2006, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, pentru situatiile prevazute la art. 8 alin. (3) lit. c).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu ingrijire copil bolnav nicoletacarutasu nicoletacarutasu In data de 20 august 2012 am finalizat concediul de crestere si ingrijire copil iar azi ma vad nevoita sa apelez la cinci zile de concediu ingrijire copil ... (vezi toată discuția)
Concediu de risc maternal bernadette bernadette Buna seara In data de 11 iulie am revenit din CCC la lucru,dupa 4 zile am luat concediu de risc maternal Intrebarea mea ar fi dupa ce sume se calculeaza ... (vezi toată discuția)
Baza indemnizatii concediu medical si cic stromelectro stromelectro Buna ziua Am o salariata care a revenit din concediu pentru ingrijirea copilului dupa 2 ani. Acum este din nou insarcinata. Dupa o perioada lucrata de 3 ... (vezi toată discuția)