znicolae9 a scris:
Am cumparat o casa la licitatie , dar are impozitul neachitat de 4 ani.
Nu imi permit sa platesc impozitul restant al fostului proprietar si nu stiu cum sa fac sa pot inscrie proprietatea pe numele meu la administratia financiara.
Ce se intampla daca nu inscriu proprietatea pe numele meu ?Sa astept pana fostul proprietar isi va plati datoria? Am dubii ca e o solutie buna , caci am inteles ca fostul proprietar e plecat de multa vreme din tara si nu se stie cand si daca se va mai intoarce.
Care e solutia sa intru in legalitate?
Ca sa intrati in legalitate, trebuie sa intocmiti dosarul pt Impozite si taxe, completati Declaratia de impunere privind dobandirea unui imobil, anexati actul de Adjudecare, planul cadastral al imobilului, copie buletin, pe care le depuneti la registratura institutiei, pt a fi trecut imobilul pe Rolul dvs. Daca mai detineti alte imobile trebuie sa completati si Declaratia Speciala. Dupa ce primiti Decizia de impunere, puteti sa va faceti contractele la utilitatii.
Datoria la impozit apartine in
exclusivitate a fostului proprietar, probabil ca deja acesta este si somat pt acel debit. Dvs, datorati impozit din momentul achizitionarii apartamentului la licitatie, nu ceea ce este neachitat de fostul proprietar, pt asta trebuia executorul sa se ocupe.
Deci, repet.
Nu aveti nicio treaba cu datoriile fostului proprietar, la impozite, asociatie proprietari sau utilitati, acestea fiind pe numele si cnp-ul acestuia nu al dvs.
Dupa ce depuneti dosarul la Impozite si taxe, mergeti si la Cartea Funciara pt inscrierea imobilului pe numele dvs. Spuneti-mi cine a platit impozitul privind transferul de proprietate, este vorba de 16% din valoarea imobilului. Aici legea nu este clara si cumparatorul a fost nevoit mereu sa plateasca acest impozit, urmand sa isi recupereze banii in instanta. Executorul trebuia sa ocupe si de acest aspect, acest impozit de 16% trebuie platit de vanzator, nu de cumparator.
Cum ati rezolvat cu acest impozit pt transfer de proprietate?