avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 739 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale impozit apartament adjudecat
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

impozit apartament adjudecat

buna ziua,
vreau sa cumpar un apartament prin licitatie de la bana dar impozitul nu este platit de 3 ani si proprietarul mai are si masini pt care nu a platit impozitul,Mentionez ca impozitul si masinile sunt pe numele sotiei proprietarului si respectiva a plecat in strainatate iar sotul adica proprietarul de aia nu a platit ca nu vrea sa plateasca si impozitul pe masini. Eu care cumpar acuma sunt in grad de handicap acc. si sunt scutita de impozit dar cum intabulez ap. daca este restanta de la fostul proprietar la impozit
Cel mai recent răspuns: gmancila , utilizator 08:36, 8 Decembrie 2012
Daca cumparati apartamentul prin licitatie bancara, cei care se ocupa de licitatie au obligatia sa achite din suma incasata toate datoriile pe apartament, adica intretinere si impozit. Deci executorul trebuie sa solicite la impozite si taxe si la administratia locativa a blocului, ce datorii sunt, care sunt cuprinse in procesul verbal de licitatie. Dvs nu il cumparati apart cu datorii, nu sunt pe numele dvs, deci nu va privesc, acestea trebuie sa fie achitate de executor sau proprietar, depinde cum este executat silit. Discutati cu cei de la banca acest aspect, nu reprezinta sarcina dvs.

Mai exista o cheltuiala ascunsa la imobilele cumparate prin licitatie, deci cel care vinde are obligatia sa achite impozitul pe transfer de proprietate, foarte multi executori, insa lasa in sarcina cumparatorului acest lucru, asa ca discutati cu banca si acest aspect. Daca nu va fi platit acest impozit de 16% pt transfer de proprietate dvs ca proprietar nu il veti putea inscrie in cartea funciara. veti fi obligata sa achitati dvs si pe urma sa dati in judecata fostul proprietar.

Daca este vorba de sot-sotie, sunt executati silit amandoi?Ma gandesc ca daca bunul este comun, cum se executa vanzarea.

Faptul ca aveti handicap, veti depune documentul justificativ cand il veti inscrie la dvs pe rol. Deci datoria fostului proprietar nu se transfera in sarcina dvs.
gmancila a scris:


, cei care se ocupa de licitatie au obligatia sa achite din suma incasata toate datoriile pe apartament,



Mai putin impozitul pe transferul dreptului de proprietate...
Nu imi place sa stau in contradictoriu, @eva74 isi va da seama singura, ce anume am numit datorii pe apartament(impozit si intretinere), si ca ma jos ii vorbesc de impozitul pe transferul dreptului pe proprietate, lucrurii enumerate distinct de mine. Sincer, nu astept niciun raspuns la ceea ce am explicat.
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Decembrie 2012
gmancila, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum sa treci o proprietate pe numele tau, ca si nou proprietar, la administratia financiara daca are restante mari la impozit? znicolae9 znicolae9 Am cumparat o casa la licitatie , dar are impozitul neachitat de 4 ani. Nu imi permit sa platesc impozitul restant al fostului proprietar si nu stiu cum sa ... (vezi toată discuția)
Achizitionare apartament scos la licitatie - riscuri ? Desire1983 Desire1983 Buna ziua, Sunt interesata sa cumpar un apartament scos la licitatie de catre o banca. A fost scos la licitatie in nenumarate randuri, iar pretul a tot ... (vezi toată discuția)
Apartament din executari silite anonimiu anonimiu daca cineva achizitioneaza un apartament din executari silite cum intra in posesia contractului de cumparare.Cine apare ca vanzator in contract si semneaza ... (vezi toată discuția)