avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1029 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediere CIC 2 ani
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediere CIC 2 ani

Buna ziua !

Am 2 nelamuriri
1. Conform Legii 166/2012, se acorda stimulent de insertie si persoanelor care au optat pentru CIC 2 ani. Nu mi-e f clar insa daca acest stimulent se acorda insa doar in cazul in care persoana revine la lucru tot inaintea implinirii de 1 an a copilului, sau poate reveni oricand pe perioada de 2 ani si sa beneficieze de stimulent.

2. In cazul in care persoanele se afla in CIC pe 2 ani si beneficiaza de stimulent, acestora li se aplica prevederea art 25 li (b) din OUG 111/2010 care interzice angajatorului incetarea raporturilor de munca pe perioada stimulentului, pana la 6 luni de la revenirea in unitate ?

Sper ca m-am facut inteleasa
Multumesc mult :)
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:35, 25 Ianuarie 2013
1. Art. 7 din OUG nr.111/2010 :
(1) persoanele care in perioada in care sunt indreptatite sa beneficieze de concediul pentru cresterea copilului, prevazut la art. 2 alin. (1), obtin venituri supuse impozitului prevazute la art. 3 au dreptul la un stimulent de insertie in cuantum lunar de 1 ISR.
(2) Stimulentul de insertie prevazut la alin. (1) se acorda dupa cum urmeaza:
.....
b) pentru persoanele care beneficiaza de concediu pentru cresterea copilului prevazut la art. 2 alin. (1) lit. b), daca acestea obtin venituri supuse impozitului, dupa implinirea de catre copil a varstei de un an, pentru perioada ramasa pana la implinirea de catre copil a varstei de 2 ani;
...

Asadar, in cazul persoanelor care au optat pentru un CCC cu o durata de 2 ani , stimulentul de insertie se acorda daca aceste persoane obtin venituri supuse impozitului pe venit dupa implinirea de catre copil a varstei de un an.
Perioada pentru care se va acorda stimulentul va fi cuprinsa intre data cererii si data implinirii varstei de 2 ani a copilului.

2. Da, sunt aplicabile prevederile art.25 alin.2 si 3 din OUG nr.111/2010, in speta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordare stimulent de insertie hogye lavinia hogye lavinia In cazul acordarii stimulentului de insertie angajata trebuie sa se intoarca la locul de munca inaintea implinirii 1 si 11 luni sau in ziua urmatoare ... (vezi toată discuția)
Concediu pentru cresterea copilului dana01 dana01 Buna ziua, Ma intereseaza si pe mine la concediul pentru cresterea copilului daca optez pentru doi ani si dupa ce optez la o anumita perioada as vrea sa ma ... (vezi toată discuția)
Stimulent insertie studenta OlgutaC OlgutaC Buna seara, Am si eu o intrebare legata de acordarea stimulentului de insertie conform noii legi.Am incercat sa gasesc raspuns in mai multe parti si toti au ... (vezi toată discuția)