avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 476 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... amanare pronuntare - supusa controlului judiciar
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

amanare pronuntare - supusa controlului judiciar

Bunaziua.
Ce inseamna 'amână pronunţarea pentru data x. Supusă controlului judiciar odată cu fondul. Pronunţată în şedinţă publică azi, data x' pentru o contestatie decizie de concediere?, adica nu se va mai face recurs?
Cel mai recent răspuns: codulmuncii , utilizator 12:58, 25 Ianuarie 2013
Inseamna ca acea hotarare a instantei "de a amana pronuntarea cu un anumit termen" nu poate fi atacata cu recurs in sine (adica un recurs numai pentru amanarea pronuntarii).
Hotararea de amanare pote fi atacata cu recurs numai odata si impreuna cu hotararea finala pe care o va da prima instanta.

"Amana pronutarea" inseamna ca instanta nu va da sentinta in ziua planificata (=ultimul termen de judecata) ci la un alt termen (de regula peste o saptamana). Motivul pentru amanare il stiu numai judecatorii si partile. Poate fi lipsa de timp, termen ca sa formulati concluziile in scris, complexitatea cauzei etc.

Stati linistit, se va putea face recurs cand primit sentinta.
Ultima modificare: Vineri, 25 Ianuarie 2013
smeagull, utilizator
Odata cu recursul se poate ataca pe langa hotararea data si aceasta hotarare a instantei de amanare a pronuntarii.
Adica daca partea face recurs si la hotararea de amanare si la sentinta civila, Curtea poate desfinta hotararea de amanare insa poate mentine sentinta civila?
Intradevar dosarul este foarte stufos...
Ultima modificare: Vineri, 25 Ianuarie 2013
codulmuncii, utilizator
Poate exista si aceasta posibilitate .. eu unul inca nu am intalnit-o in practica pana acum.
Multumesc pt raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sentinta in procesele civile LUNCANU IONEL LUNCANU IONEL Va rog sa imi spune-ti in cat timp trebuie sa ajunga hotararea acasa dupa terminarea procesului (prima instanta), avand in vedere termenul procedural pentru ... (vezi toată discuția)
Termen pronuntare ?!? MJJ MJJ Buna seara. Am si eu o intrebare : cat poate sa dureze pana un judecator se pronunta intr-un caz (penal)? O cunostinta a avut fondul pe 22 septembrie si s-a ... (vezi toată discuția)
Instantele de judecata si ordinea acestora hopeless1 hopeless1 as dori sa fiu si eu lamurita cu acest aspect va rog frumos. am cam inteles dar lamurita tot nu sunt. stiu ca sunt trei instante care ar trebui sa judece un ... (vezi toată discuția)