avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 491 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... instantele de judecata si ordinea acestora
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

instantele de judecata si ordinea acestora

as dori sa fiu si eu lamurita cu acest aspect va rog frumos.
am cam inteles dar lamurita tot nu sunt.
stiu ca sunt trei instante care ar trebui sa judece un dosar sa zicem dar care este ordinea lor si unde ce se judeca.

si ce inseamna cu drept de apel la finalul incheierii? prin cate instante va mai trece in acest "cu drept de apel o data cu fondul"?
va multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: hopeless1 , utilizator 09:29, 28 Aprilie 2010
1. judecatoria - instanta de fond
2. tribunalul / inst, de fond pt. unele cauze de competenta tribunalelor / de apel, recurs pentru hot, date de judecatorii
3 . Curtea de apel. / de apel , de recurs pentru hot. date de celelalte doua isnstante.
NU prea explici cum trebuie dar incerc sa inteleg ca a fost formulata o cerere, o exceptie probabil, iar instanta se va pronunta cu privire la aceasta , odata cu fondul cauzei, adica, atunci cand se vor pune concluziile si se va acorda cuvantul pe fond, in ultima sedinta dinaintea pronuntarii solutiei, in dosar..
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Aprilie 2010
ContSters122901, utilizator
adica sunt parte intr-un proces care se afla inca la judecatorie iar la toate incheierile scrie "cu drept de apel odata cu fondul". deci va trece si la tribunal pe urma si la curtea de apel intr-un final acest dosar.

pt. indines: iti multumesc de raspuns dar ce am scris intr-un alt topic era ceva (cel cu exceptia si alte asemenea), iar acum ceream pur si simplu o lamurire deoarece nu deschid mai multe topicuri pe aceeasi problema.
va multumesc!
adica sunt parte intr-un proces care se afla inca la judecatorie iar la toate incheierile scrie "cu drept de apel odata cu fondul". deci va trece si la tribunal pe urma si la curtea de apel intr-un final acest dosar.


Da,in incheiere scrie "cu drept de apel" pentru ca aveti posibilitatea,in cazul unei hotarari nefavorabile dvs.sa declarati apel impotriva acelei hotarari.
Insa a ataca o hotarare cu apel,nu este obligatoriu.:)
Dosarul ajunge la alta instanta superioara, numai daca o parte / nemultumita de solutia data de instanta de fond, urmeaza caile de atac, recurs sau apel. Altfel , nu.
Crede/ma nu mai tin minte amanunte din alt topic. bafta multa!:)
In speta nu ar fi vorba de instante, ci mai degraba de hotararile pe care le da instanta.
Aceste incheieri sunt date in legatura cu alte cereri accesorii pe care le-au facut partile in cadrul procesului de pe fond ( or fi exceptii procesuale sau cereri de interventie etc.). Daca scrie pe ele ca se ataca odata cu fondul, inseamna ca in apelul fondului se pot ataca si acestea, si nu exista un termen special pt apel separat.

Alte discuții în legătură

Cat dureaza inaintarea apelului la instanta de apel? aidu aidu In data de 11.11.2014 am facut apel impotriva hotararii din 21.10.2014. Am depus cererea de apel la Tribunal, care judeca fondul. Nici pana astazi nu am ... (vezi toată discuția)
Poate fi atacată separat, cu recurs, încheierea de ședintă, a tribunalului j., prin care s-a dispus expres, necitarea unor intimati pârâti, din procedura de recurs ? viktorV viktorV În februarie 2011, am depus o acțiune în civil, - acțiune în constatarea existenței dreptului, anularea unor înscrisuri, evacuarea unor neproprietari, ... (vezi toată discuția)
Declinare de competenta ? fd fd cand instanta de recurs prin incheiere califica drept apel calea de atac si se constituie in complet de apel pentru continuarea judecatii, sunt intrunite ... (vezi toată discuția)