avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 463 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cat dureaza inaintarea apelului la instanta de apel?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cat dureaza inaintarea apelului la instanta de apel?

In data de 11.11.2014 am facut apel impotriva hotararii din 21.10.2014.
Am depus cererea de apel la Tribunal, care judeca fondul.
Nici pana astazi nu am observat ca ar fi fost inaintat dosarul la Curtea de Apel, in vederea judecarii apelului.
Cat ar trebui sa dureze? care este procedura?
Cel mai recent răspuns: Patrick_ , utilizator 22:35, 22 Decembrie 2014
Daca dosarul se judeca pe noul cod de procedura civila, tribunalul este cel care va ocmunica motivele de apel partilor , dupa care va va comunica intampinarea , astfel ca mai dureaza cateva luni. Daca este pe vechiul cod dosarul se trimite relativ repede in raport de volumul de munca .Uneori dosarele sunt tinute neinregistrate la instanta superioara pentru a nu figura la statistica de sfarsit de an cu multe dosare nesolutionate.
Aoleu, dar asta e o tragedie!

dosarul se judeca pe noul cod de procedura civila, fiind introdus ianuarie 2014, facand referire fapta din decembrie 2013.

Eu am spus in cerere ca voi comunica motivele de apel la primul termen.
Cum poate atunci tribunalul sa ocmunice motivele de apel partilor???

Este absolut catastrofic si inadmisibil sa mai dureze cateva luni. Avand in vedere ca eu am facut apel asupra unei incheieri de sedinta, solicitand casarea... sper ca nu urmeaza, dupa noul cod, ca Tribunalul sa se pronunte si asupra admisibilitatii sale (sub acest aspect, nu sub cele formale) :)
Daca mai dureaza cateva luni, atunci se va termina intre timp de judecat fondul, iar apelul ramane fara obiect!!

Puteti, va rog, sa imi indicati ce anume prevederi de lege sa citesc sa imi elucideze procedura, incat eventual sa solicit urgentarea?
Dosarul va fi înaintat instanței de apel, iar instanța de apel este cea care va comunica cererea de apel (nemotivată, înțeleg) celorlalte părți. În litigiile începute în perioada 15.02.2013-31.12.2015, dispozițiile privitoare la pregătirea dosarului de apel din Codul de procedură civilă nu se aplică, ci se aplică cele din Legea nr. 2/2013 (art. XIV - art. XVI).

Nu există un termen în care tribunalul să fie obligat să trimită dosarul la Curtea de Apel.
Ultima modificare: Luni, 15 Decembrie 2014
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Art. XIV
(3) Presedintele instantei sau persoana desemnata de acesta va inainta instantei de apel dosarul, impreuna cu apelurile facute, numai dupa implinirea termenului de apel pentru toate partile.

Pai atunci rezulta ca nu vor trimite niciodata apelul!!! Cel putin nu inaintea terminarii fondului...
Nu pot sa ii oblig in termen de 30 zile...ca oririce cerere adresata unei institutii publice??
De ce, ați atacat o încheiere de ședință care se atacă doar odată cu fondul?

Părerea mea este că dosarul va fi înaintat instanței competente să soluționeze apelul, iar fondul va fi soluționat după ce se întoarce dosarul.
Ultima modificare: Miercuri, 17 Decembrie 2014
Gabriela Pintea, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Recurs impotriva incheierii miruna.c miruna.c speta e asa: odata cu recursul am ridicat o exceptie de neconstitutionalitate. recursul s-a solutionat pe 30 nov. asa : respinge recursul ca nefondat. despre ... (vezi toată discuția)
Calea de atac impotriva unei decizii penale. _Alin_ _Alin_ Instanta Tribunalului a emis o hotarare numind-o ,,Sentință'' Impotriva acestei sentinte penale, am declarat ,,Apel'' conform art. 408 CPP. Apelul a fost ... (vezi toată discuția)
Recurs la incheierea de respingere a exceptiei de neconstitutionalitate florindbro florindbro Prin incheierea data de Curtea de Apel Timisoara la data de 01.07.2010 se respinge cererea de suspendare provizorie pana la solutionarea recursului in cadrul ... (vezi toată discuția)