avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1881 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Poate fi atacată separat, cu recurs, încheierea de ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Poate fi atacată separat, cu recurs, încheierea de ședintă, a Tribunalului J., prin care s-a dispus expres, necitarea unor intimati pârâti, din procedura de recurs ?

În februarie 2011, am depus o acțiune în civil, - acțiune în constatarea existenței dreptului, anularea unor înscrisuri, evacuarea unor neproprietari, rectificare de carte funciară, ...- cu mai multe capete de cerere, la Jud. H. După suspendarea procesului, îndeplinind ceea ce mi se ceruse de instanță, - indicarea de adrese ale unor pârâți, prin relații furnizate de Direcția de Evid. Computerizată...- mi s-a respins cererea de repunere pe rol a dosarului, ca neîntemeiată, admițându-se excepția perimării cererii, ridicată chiar de către instanță !
Instanța însăți, notează: ”Procesul s-a suspendat în data de 11.10.2011, iar cererea de repunere a cauzei pe rol, a fost depusă în data de 08.10.2012.”!!!
De fapt: a)cererea mea, nu a rămas în nelucrare, mai mult de un an de zile.
b) nu mi s-au citat pârâții indicati de mine, la adresele lor, arătate încă de la depunerea acțiunii mele, inițiale.
Mai exact, s-a transmis numai unor pârâți, numai formularul de Citație, dar, nu s-au comunicat pârâților copiile de pe acțiunea inițială, depuse de mine.

În 5 zile, am depus recurs la sentința civilă dată de judecătorie, la Tribunalul J.
La primul termen, Tribunalul J., a refuzat prin încheiere de ședință publică, să-mi citeze unii pârâții necitați de Judecătoria H. sau citați numai prin Citație.

Am declarat recurs, față de încheierea de ședință publică prin care, s-a respins cererea mea, de a mi se cita fiecare dintre intimații pârâți, necitați legal, complet, de instanța Tribunalului J.
La termenul următor, mi s-a respins - la Tribunalul J, - recursul ca nefondat. Decizia a fost irevocabilă.

La Curtea de Apel C., nu mi s-au citat complet, (citație + înscrisuri-acțiune) nici aici, nici un intimat pârât, dar, instanța notează : ”În cauză a fost citat doar recurentul reclamant. La apelul nominal făcut în ședință publică nu au răspuns părțile. Procedura este legal îndeplinită.” !!!
Se respinge recursul declarat de mine, față de încheierea de ședință a Tribunalului J., ca inadmisibil ! Irevocabilă în ceea ce privește recursul.

Mai mult, mă văd și amendat cu suma de 700 lei. - cu drept de reezxaminare. Se invocă art.723 alin.(1) Cprocedură civilă, coroborat cu art.108 pct.1, lit a Cod procedură civilă.

Iată că, din 2011, în 2015, nu s-a antamat niciodată fondul dosarului, pe nici un capăt de cerere, iar mulți pârâți nici nu știu că au fost dați în jedecată de mine !

Întrebare:
1. În ce condiții poate fi atacată separat, cu recurs, încheierea de ședintă, a Tribunalului J., prin care s-a dispus expres, necitarea unor intimati pârâti, citați numai cu citație în fond și citați numai cu citație, în recurs, intimați care, au drepturi și au obligații de obținut prin acest proces civil ?

2.Curtea de Apel C. motivează respingerea recursului meu, ca indmisibil, motivând că, încheierea premergătoare, nu putea fi atacată separat cu recurs, ci, decizia Tribunalului J., trebuia atacată cu recurs numai odată cu fondul !!!

3. De la rămânerea irevocabilă a deciziei date de Tribunalul J., a trecut mai mult de un an, așa că, nu mai pot utiliza contestația în anulare.

4. Cum nici decizia Tribunalului J., nici decizia Curții de Apel C., nu evocă fondul, nu pot uza de calea revizuirii.

Dacă aveți opinii, nu ezitați !

Alte discuții în legătură

Timpul de motivare a recursului declarat respingerii unei cereri în încheierea de ºedinþã viktorV viktorV Am un proces început în 2011, pe rolul unei judecătorii, în aplicarea vechiului Cod de procedură civilă, pentru: constatarea existentei dreptului meu..., ... (vezi toată discuția)
Cerere revizuire Lungu Constantin Lungu Constantin De la Tribunal am primit respingerea actiunii la contestatie decizie de concediere, la fel si de la Curtea de Apel dupa recurs. Intrebarea este la ce instanta ... (vezi toată discuția)
Cum introduc o actiune la iccj intr-un proces de munca impotriva recusului respins ca nefondat la curtea de apel Luminita Pop Luminita Pop Ce cale de atac sa folosesc si ce articol din Codul de proc. civila impotriva unui recurs respins ca nefondat de catre Curtea de Apel? Precizez ca am cerut ... (vezi toată discuția)