avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1073 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Timpul de motivare a recursului declarat respingerii ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Timpul de motivare a recursului declarat respingerii unei cereri în încheierea de ºedinþã

Am un proces început în 2011, pe rolul unei judecătorii, în aplicarea vechiului Cod de procedură civilă, pentru: constatarea existentei dreptului meu..., anularea de înscrisuri subsecvente unui înscris deja anulat, radierea de inscrieri netemeinice din cartea funciară, radierea punctului de lucru, evacuarea unor pârâţi din imobile, etc.
Sunt recurent-reclamant, care, am declarat recurs imediat după ce am citit ceea ce a dispus instanţa în prima şedinţă, referitor la necitarea în recurs, a unor intimaţi-pârâţi care, în opinia mea, trebuiau să fie evident, legal citaţi de instanţa de recurs, la adresele indicate de mine.
ÎNTREBARE:
Timpul de motivare a recursului declarat de mine, este de 15 zile calendaristice începând cu data de la care am luat cunoştinţă de motivarea respingerii cererii mele, din încheierea de şedintă atacată, în care este respinsă cererea mea ?

2)Instanţa de judecată şi în procedura de recurs, de la Tribunalul Bucureşti, ca şi instanţa de judecată din fond, mi-a citat numai o parte dintre intimaţii pârâţi indicaţi de mine.
ÎNTREBARE: Trebuie să depun "motivarea recursului", într-un număr de exemplare pentru toţi recurenţii pe care îi consider eu interesaţi să participe la proces, la Curtea de Apel, sau numai pentru cei citaţi de către instanţa de recurs, de la Tribunalul Bucureşti?
Cel mai recent răspuns: viktorV , utilizator 09:54, 29 Decembrie 2013
Buna ziua.
Motivarea recursului se va face in 15 zile.
Problema dumneavoastra este alta. In recurs nu puteti modifica cadrul procesual. Astfel, instanta de recurs nu putea cita alte parti decat cele ce au luat parte la judecata in fond a pricinii.
Prin urmare, ceea ce sustineti dumneavoastra trebuia sa constituie motiv de recurs asupra sentintei de la fond, in masura in care ati solicitat judecarea alaturi de toti paratii mentinoti de dumneavoastra prin cererea de chemare in judecata si instanta fara sa constate lipsa calitatii procesual pasive a procedat la necitarea acestora.
Multumesc!
La multi ani!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poate fi atacată separat, cu recurs, încheierea de ședintă, a tribunalului j., prin care s-a dispus expres, necitarea unor intimati pârâti, din procedura de recurs ? viktorV viktorV În februarie 2011, am depus o acțiune în civil, - acțiune în constatarea existenței dreptului, anularea unor înscrisuri, evacuarea unor neproprietari, ... (vezi toată discuția)
este obligat chematul in judecata sa arate adresa reclamantului ???? Manole Dumitru Manole Dumitru Intr-o speta;; instanta de recurs , a obligat practic pe INTIMAT sa indice adresa RECURENTULUI, recurent ce a semnat primile doua citatii la adresa ... (vezi toată discuția)
Contestatie in anulare crism25 crism25 Buna ziua Supun atentiei o speta. Un litigiu s-a judecat, atat pe fondul cauzei cat si in recurs, iar ca intimati-parati au figurat mai multe persoane. Atat ... (vezi toată discuția)