avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 976 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... instantele de judecata si ordinea acestora
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

instantele de judecata si ordinea acestora

as dori sa fiu si eu lamurita cu acest aspect va rog frumos.
am cam inteles dar lamurita tot nu sunt.
stiu ca sunt trei instante care ar trebui sa judece un dosar sa zicem dar care este ordinea lor si unde ce se judeca.

si ce inseamna cu drept de apel la finalul incheierii? prin cate instante va mai trece in acest "cu drept de apel o data cu fondul"?
va multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: hopeless1 , utilizator 09:29, 28 Aprilie 2010
da...:hammer: total...aiurea. deci mai aveam si eu sperante ca cel putin anul asta sau inceputul anului viitor se va termina dar vad ca...sanse slabe pentru ca partea adversa ar face orice sa se tot amane ca sa nu ma lase sa imi intru in imobil. daca la fond stau din 2008...ce sa mai zic de restu?!#-o

va multumesc frumos ca v-ati batut capul cu mine!
acum am inteles.=D>
Nu vad atat de mare relevanta ca scrie cu apel sau cu recurs odata cu fondul...
Cand se va ataca fondul, se ataca implicit macar o parte din incheieri; daca acea cale de atac e recalificata din apel, recurs ori invers, asta suprascrir ce se arata in incheierile fondului.
Suprascrie nu e un termen legal, da? :D

Oricum, daca stati de 2 ani in dosarul asta inseamna ca sunt ceva probleme in modul in care a fost introdusa actiunea ori nu aveti avocat, ori ambele... ori ceva in plus...
In evacuare stati doi ani daca aveti expertize, deci si alte capete de cerere. Si asta era normal atunci... :) asa cum e normal sa tina un dosar mult daca nu exista un avocat care sa il limiteze sau macar sa incerce. :sorry:
da...pai uite cum un dosar de EVACUAREA s-a transformat in pretentii prin cererea reconventionala a partii adverse si normal ca si cu tot felul de expertize etc. etc... Am avocat dar...nu mai zic nimic, nu-mi place sa blamez pe nimeni...asa or fi procedurile cum zicea si dansul. eu oricum am vrut sa ma informez pt mine ca nimeni nu sta sa-ti explice asa pe indelete.
va multumesc frumos!=D>

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cat dureaza inaintarea apelului la instanta de apel? aidu aidu In data de 11.11.2014 am facut apel impotriva hotararii din 21.10.2014. Am depus cererea de apel la Tribunal, care judeca fondul. Nici pana astazi nu am ... (vezi toată discuția)
Poate fi atacată separat, cu recurs, încheierea de ședintă, a tribunalului j., prin care s-a dispus expres, necitarea unor intimati pârâti, din procedura de recurs ? viktorV viktorV În februarie 2011, am depus o acțiune în civil, - acțiune în constatarea existenței dreptului, anularea unor înscrisuri, evacuarea unor neproprietari, ... (vezi toată discuția)
Declinare de competenta ? fd fd cand instanta de recurs prin incheiere califica drept apel calea de atac si se constituie in complet de apel pentru continuarea judecatii, sunt intrunite ... (vezi toată discuția)