avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... instantele de judecata si ordinea acestora
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

instantele de judecata si ordinea acestora

as dori sa fiu si eu lamurita cu acest aspect va rog frumos.
am cam inteles dar lamurita tot nu sunt.
stiu ca sunt trei instante care ar trebui sa judece un dosar sa zicem dar care este ordinea lor si unde ce se judeca.

si ce inseamna cu drept de apel la finalul incheierii? prin cate instante va mai trece in acest "cu drept de apel o data cu fondul"?
va multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: hopeless1 , utilizator 09:29, 28 Aprilie 2010
:stunned:
si deci...dupa ce se va termina la tribunal hotararea va putea fi ataca si cu recurs
si dupa acesta si cu apel? am inteles bine?
Puteti sa atacati si aceste incheieri odata cu hotararea pe fond.
Intai cu apel, se judeca apelul si apoi acea hotarare data in apel va putea fi atacata cu recurs.
vedeti? aici nu prea inteleg eu treaba: deci se judeca acum si se da un verdict si apoi (pt ca cineva va sigur contra verdictului adica partea adversa) deci apoi se face apelul la tribunal si apoi recursul la curtea de apel?dupa cum intelesesem ordinea lor.
asa este?:-/
Ati inteles perfect.

Nu trebuie sa va induca in eroare denumirea de Curte de apel, nu inseamna ca judeca doar apeluri.
pai inseamna ca aici ma aiurisem eu :duh:
si deci sa inteleg ca acest apel din moment ce in incheieri scrie "cu drept de apel odata cu fondul" ar trebuie sa fie ultima cale si parca se judeca la 2 judecatori? sau si aici se va putea scrie in incheierile de sedinte "cu drept de recurs odata cu...ce? cu apelul???"
de ce pun problema asa deoarece am mai avut un dosar si in incheieri scria "cu drept de recurs odata cu fondul" si odata ce s-a dat sentinta la judecatorie unde este doar un judecator nu a mai putut fi atacata decat cu recurs deoarece asa scrisese in toate incheierile si recursul a fost judecat de 3 judecatori.
nu e vorba ca voi contesta eu sentintele, ca eu nu le voi face deoarece obiectul cauzei este sa-i evacuez pe parati dar cred ca ei ca sa tot stam prin tribunale vor face tot felul de chitibusuri doar sa o tot lungeasca ca deja din 2008 de cand ne tot judecam pe...evacuare...X-(
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Aprilie 2010
hopeless1, utilizator

Alte discuții în legătură

Cat dureaza inaintarea apelului la instanta de apel? aidu aidu In data de 11.11.2014 am facut apel impotriva hotararii din 21.10.2014. Am depus cererea de apel la Tribunal, care judeca fondul. Nici pana astazi nu am ... (vezi toată discuția)
Poate fi atacată separat, cu recurs, încheierea de ședintă, a tribunalului j., prin care s-a dispus expres, necitarea unor intimati pârâti, din procedura de recurs ? viktorV viktorV În februarie 2011, am depus o acțiune în civil, - acțiune în constatarea existenței dreptului, anularea unor înscrisuri, evacuarea unor neproprietari, ... (vezi toată discuția)
Declinare de competenta ? fd fd cand instanta de recurs prin incheiere califica drept apel calea de atac si se constituie in complet de apel pentru continuarea judecatii, sunt intrunite ... (vezi toată discuția)