Anularea unei hotarari definitive.
Buna ziua tuturor, as vrea sa va cer o parere despre o situatie complicata în care ma aflu datorita în parte ignorantei mele :
Sunt în posesia unui testament legat universal autentificat. Nu am putut face dovada acceptarii succesiunii în termen (decesul 1984) nu am putut obtine certificatul de mostenitor respectiv si ma gasesc în fata unei hotarâri definitive prin care un colateral este declarat mostenitor (2005).
În paralel cu actiunea în justitie depusesem o notificare catre comisia locala (1998) prevazuta de legea fondului funciar18/1991 care mi-a atribuit un titlu de proprietate asupra unei parcele de teren (2003).
Azi, descopar existenta legii 18/1991, art. 12 !!! :
“moştenitorii care nu-şi pot dovedi această calitate, întrucât terenurile nu s-au găsit în circuitul civil, sunt socotiţi repuşi de drept în termenul de acceptare cu privire la cota ce li se cuvine din terenurile ce au aparţinut autorului lor. Ei sunt consideraţi că au acceptat moştenirea prin cererea pe care o fac comisiei.”
Obiectul întrebarii mele: Credeti ca mai este posibil sa cer repunerea mea în drepturi asupra întregii mosteniri bazându-ma pe legea 18/1991 care considera ca am fost pus în termen de acceptare si implicit anularea certificatului de mostenitor al colateralului ?
Multumiri
Daca aveati deja un testament erati mostenitor acceptant . Puteti solicita anularea certificatului de mostenitor al coilateralului invocand acel articol din Legea 18, faceti dovada cu cererea adresata comisiei, cu titlul obtinut si testamentul.
Buna ziua,
În întâmpinarea sa, partea adversa pretinde ca prevederile legii18/1991 de repunere în termen se alica exclusiv fondului funciar, or, masa succesorala cuprinde, în afara de terenul agricol si o casa în mediu urban. Drepturile mele succesorale cuprind si aceasta casa?
Buna ziua,
În întâmpinarea sa, partea adversa pretinde ca prevederile legii18/1991 de repunere în termen se alica exclusiv terenului agricol, or, masa succesorala cuprinde, în afara de acest teren, locuri la cimitir si o casa în mediu urban. Drepturile mele succesorale cuprind si aceste elemente?
Multumiri