avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 837 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit refacturare energie
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

refacturare energie

In ce situatie,un proprietar persoana juridica,poate refactura chiriasului energia consumata?Chiriasul este si el persoana juridica.
Cel mai recent răspuns: cimpean adriana , utilizator 14:14, 28 Ianuarie 2013
Nu exista o reglementare referitoare la acest aspect si este/a fost un subiect foarte mult discutat.
Se presupune ca un proprietar nu ii poate refactura cheltuielile cu energia unui chirias deoarece este putin probabil ca in obiectul sau de activitate sa fie prevazute activitati de comercializare a energiei electrice, termice s.a., dar cu toate acestea sunt persoane juridice care emit facturi cu continutul: "refacturare cheltuieli utilitati conform factura x atasata" - a se intelege copia "conform cu originalul" a facturii de la furnizorul de enegie.
Desi raspunsurile oficiale pe care ANAF le ofera contribuabililor la probleme de acest gen sunt foarte vag formulate, sau contin doar citate din diferite legi, fara sa ofere intotdeauna un sprijin real, incercati sa le inaintati o adresa prin care sa solicitati raspuns punctual pentru a avea certitudinea ca procedati corect.
Multumesc pentru raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refacturare utilitati chiriasi contabilitate ionela11 ionela11 Buna ziua, Pe ce cont se inregistreaza in cazul unei societati comerciale facturarea utilitatilor lunare catre chiriasi.....461 sau 758?firma care ... (vezi toată discuția)
Taxa radio/tv IONICA VADUVA IONICA VADUVA Buna ziua, am urmatoarea nelamurire: detin un spatiu comercial ca persoana juridica, spatiul este inchiriat iar chiriasii isi platesc pe langa chirie si ... (vezi toată discuția)
Refacturare taxa radio tv alina1977 alina1977 Cum se refactureaza taxa radio tv de pe factura de energie electrica tinand cont ca eu o primesc cu tva 0. O refacturez tot cu tva 0 sau 24%. Aceeasi speta si ... (vezi toată discuția)