avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 977 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Taxa radio/tv
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Taxa radio/tv

Buna ziua,
am urmatoarea nelamurire: detin un spatiu comercial ca persoana juridica, spatiul este inchiriat iar chiriasii isi platesc pe langa chirie si utilitatile.In factura de energie electrica este trecuta si taxa radio/tv dar contractul este pe numele proprietarului. Acum cei de la TV au trimis somatie de plata pe numele chiriasului ca trebuie sa plateasca 1800lei insemnand taxa pe 3ani, mentionez ca proprietarul are sediul la alta adresa unde sunt mai multe birouri si se plateste si acolo taxa pe o alta persoana juridica.
Intrebarea mea este : daca la o adresa au sediul mai multe societati se plateste taxa pentru fiecare societate? daca nu, as dori sa ma indrumati catre articolul din lege care ma poate lamuri, deoarece am tot cautat si nu reusesc sa inteleg cum este corect si legal.

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: MihaiPetru , utilizator 13:25, 25 Aprilie 2014
Buna ziua!
Se aplica ideea de a plati doar serviciile de care s-a beneficiat in mod real.
Raspunzand punctual intrebarii dumneavoastra, daca intr-un imobil functioneaza mai multe societati si fiecare beneficiaza de serviciile in discutie (de exemplu, daca fiecare are cate un receptor radio/tv in birou) atunci da, fiecare firma datoreaza taxa mentionata.
Proprietarul insa, nefunctionand in acel sediu, nu este beneficiar si prin urmare, nu datoreaza taxa.
Apreciez ca locatarul care a platit prin refacturare de catre proprietar factura de energie electrica (cu taxa radio/tv inclusa) si-a achitat in mod corespunzator taxa.

Mai multe analize/detalii gasiti si in urmatorul articol de pe acest site:
www.avocatnet.ro/content/art...

Spor si voie buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa melchior melchior o persoana juridica poate solicita scutirea de la plata taxei radio nu exista un contract cu electrica pe numele societatii care a inchiriat un sediu si ... (vezi toată discuția)
Refacturare taxa radio tv alina1977 alina1977 Cum se refactureaza taxa radio tv de pe factura de energie electrica tinand cont ca eu o primesc cu tva 0. O refacturez tot cu tva 0 sau 24%. Aceeasi speta si ... (vezi toată discuția)
Taxa radio este obligatorie pt apartamentele la care nu locuieste nimeni? Marius Nou Marius Nou Buna ziua! Detin un apartament la care nu mai locuiesc de mai mulţi ani si am instiintat furnizorul de energie electrica de acest lucru pentru a fi scutiti ... (vezi toată discuția)