Buna ziua!Sunt in 3-a luna de concediu medical si am primit plata pe 19zile din luna decembrie 2012 . Intrebare: Plata concediului medical nu se calculeaza pe zile calendaristice ? Oare nu trebuia sa primesc pe 31zile? Multumesc si astept raspuns .
ART. 10
....
(5) Din duratele de acordare a concediilor medicale, exprimate în zile calendaristice, se plãtesc zilele lucrãtoare.
(6) La stabilirea numãrului de zile ce urmeazã a fi plãtite se au în vedere prevederile legale cu privire la zilele de sãrbãtoare declarate nelucrãtoare, precum şi cele referitoare la stabilirea programului de lucru, prevãzute prin contractele colective de muncã.....
In prima luna de concediu medical (noiembrie 2012) am primit plata pe zile calendaristice , adica pe 30zile (16zile cu 100% si 14zile cu 75%) iar in luna decembrie am primit pe 19 zile cu 75%. Oare nu trebuia sa primesc salariul concediului medical pe toate zilele lunii decembrie?
In prima luna de concediu medical (noiembrie 2012) am primit plata pe zile calendaristice , adica pe 30zile (16zile cu 100% si 14zile cu 75%) iar in luna decembrie am primit pe 19 zile cu 75%. Oare nu trebuia sa primesc salariul concediului medical pe toate zilele lunii decembrie?
Ati primit indemnizatie DOAR pentru zilele lucratoare din perioada inscrisa pe certificatul medical. Intrebati la firma dvs, sau rugati sa va arate certificatul medical, pe care se inscrie numarul de zile platite si media zilnica pentru calcul.
V-am dat extrasul de lege in postarea anterioara, nimeni nu poate calcula in alt mod. Casa de sanatate nici n-ar deconta indemnizatiile daca nu s-ar calcula conform legii.
Mai bine dati date concrete, ce fel de certificate ati avut, cu ce cod, ce venituri ati avut in 6 luni anterioare si daca ati avut perioade fara plata in cele 6 luni. Un calcul comparativ v-ar lamuri mai bine.