avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1677 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie CIC pentru mama/ tata fara loc de munca
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie CIC pentru mama/ tata fara loc de munca

Exista vreo prevedere legala care sa nu acorde dreptul de aprobare a concediului de cresterea copilului platit cu indemnizatie pentru mama daca tatal nu are serviciu si nici nu a avut in cele 12 luni dinainte de nasterea copilului? Va multumesc foarte mult
Cel mai recent răspuns: veracos , utilizator 21:30, 25 Ianuarie 2013
1. - Nu exista o asemenea prevedere legala, nu inteleg de unde ati scos-o.
- Daca dvs. aveti venituri din salarii in cele 12 luni premergatoare nasetrii copilului (inclusiv luna nasterii) atunci veti beneficia de CCC indiferent daca sotul are sau nu serviciu.

2. Deoarece sotul nu a avut venituri in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului el nu poate sa mai intre in CCC nici macar acea luna obligatorie si pentru tati asa ca dvs. veti beneficia de tot CCC (pana la 1 an sau 2 ani, depinde pentru ce varianta optati).
Va multumesc foarte mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie pt. cresterea copilului frozi frozi Buna ziua, am o intrebare: ma intorc la lucru curand din CIC, si vreau sa mai fac inca un copil. Trebuie sa am iara 12 luni lucrate sau cum se calculeaza? ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia pentru al doilea copil!! Corina271 Corina271 Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu rezolvarea unei neclaritati pentru ca nimeni nu a stiut sa ma ajute Sotul este in concediu crestere copil si vreau sa ... (vezi toată discuția)
Obtinerea indemnizatiei pentru cresterea copilului amales amales buna ziua ,va rog sa imi ziceti daca pot obtie prenatal in romania daca am muncit in germania 2 ani dar in aprilie am venit in romania in aprilie si atunci ... (vezi toată discuția)