avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 802 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... presiuni asupra angajatilor la locul de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

presiuni asupra angajatilor la locul de munca

Dadorita crizei economice unii angajatori recurg la tot felul de metode pentru a scapa de angajati.este corect sa-ti stea nu stiu ce comisie pe cap timp de 6 luni sa-ti monitorizeze toate actiunile unei zile de lucru?Au voie sa faca asa ceva, pot fi trasi cumva la raspundere pentru stresul cauzat?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:37, 25 Ianuarie 2013
Stabilirea atributiilor corespunzatoare fiecarui salariat, concretizate in fisa postului, reprezinta prerogativa exclusiva a angajatorului, care se va raporta, desigur, la obligatiile principale pe care si le asuma salariatul la incheierea contractului individual de munca.

art.40 C.mun.
(1) Angajatorul are, in principal, urmatoarele drepturi:
....
b) sa stabileasca atributiile corespunzatoare fiecarui salariat, in conditiile legii;
c) sa dea dispozitii cu caracter obligatoriu pentru salariat, sub rezerva legalitatii lor;
d) sa exercite controlul asupra modului de indeplinire a sarcinilor de serviciu;
....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme la serviciu - schimbare post mitzi666 mitzi666 sunt operator calculator in contractul de munca iar atributiiile mele sunt sa comand materiale pentru firma, dar directorul doreste sa ma treaca pe magazie / ... (vezi toată discuția)
Paznic si cu functie de impiegat auto rak0770 rak0770 Buna ziua! Pot angaja un paznic care sa completeze si foile de parcurs? Ii pot trece in fisa postului de paznic si completare foi parcurs? E ... (vezi toată discuția)
Dreptul muncii adelinaapopescu adelinaapopescu Buna ziua! Am nevoie de niste lamuriri.As vrea sa stiu daca este legal ca directorul sa modifice fisa postului unui consilier juridic adaugand alte atributii ... (vezi toată discuția)