avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 800 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediere

Buna seara, am o problema si sper sa gasesc un raspuns.
In data de 22,01,2013 seful meu a venit la munca si mi-a spus ca vom inceta coaborarea. Din acel moment m-a tratat ca pe un -infractor- , vroia sa semnez tot felul de hartii pt stoc in alb si altele. Nu am semnat nimic .Singurul lucru pe care l-am semnat a fost un proces verbal de predare a masinii pe care o utilizam. Nu am reusit sa ajungem la nici un fel de consens. In final a schimbat yala de la sediul firmei, eu am plecat cu lucrurie personale.
Acestea se intamplau la un punct e lucru din at oras decat cel in care este firma mama. Dupa doua zile trimite, in care nu am avut nici un fel de comunicare, a trimis 3 colegi sa facem un stoc si sa rezolvam problemele. Stocul s-a facut , l-am semnat cu obiectiunile de rigoare. Soldul de casa nu a fost stabilit concret. Nu am predat gestiunea, nu mi s-a dat nici un fel de document oficial, am facut eu copii doar la acel stoc.
Nu stiu care imi este statutul, nu mi s-a dat preaviz, absolut nimic.
Va rog sa ma sfatuiti ce pot sa fac in aceasta situatie, intrucat seful meu ameninta ca ma concedia disciplinar, cu toate ca nu am savarsit nici o fapta care mi se poate imputa.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:21, 11 Martie 2013
Nu stiu care imi este statutul, nu mi s-a dat preaviz, absolut nimic.

conform CIM, sunteti salariat... si aveti obligatia sa va prezentati la servici si sa va indepliniti atributiile postului in continuare. Totodata, sesizati ITM-ul.
Ultima modificare: Vineri, 25 Ianuarie 2013
Zinaida Ciornii, Consultant resurse umane
Art. 8 alin. 3 din HG 500/2011:

La solicitarea scrisă a salariatului sau a unui fost salariat angajatorul este obligat să îi elibereze acestuia:

a)copii ale documentelor existente în dosarul personal;

b)copii ale paginilor din registrul electronic care cuprind înscrierile referitoare la persoana sa şi/sau un document care să ateste activitatea desfăşurată de acesta, durata activităţii, salariul, vechimea în muncă, în meserie şi în specialitate, astfel cum rezultă din registrul general de evidenţă şi din dosarul personal, în termen de cel mult 15 zile de la data solicitării.

Refuzul angajatorului de a elibera copii după documentele prevăzute la art. 8 alin. (3), solicitate de către salariat constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 300 la 1000 lei.

Asadar, solicitati un extras de Revisal prin care sa vedeti care este statutul c.i.m dvs. in acest moment, urmand ca in termen de 15 zile, daca angajatorul nu da curs solicitarii, sa sesizati ITM-ul.
1. Pana la data incetarii c.i.m. sunteti salariat, avand drepturile si obligatiile prevazute in c.i.m. si fisa postului.

2. Dupa comunicarea deciziei de incetare a c.i.m., aveti dreptul s-o contestati in instanta daca o considerati nelegala.

3. Concedierea disciplinara nu poate fi dispusa decat dupa efectuare unei cercetari disciplinare in prealabil. In caz contrar, concedierea este lovita de nulitate absoluta.
Dupa ce nu am mai avut acces in firma face acele cercetari disciplinare ca asa vrea el ??
Puteti dovedi ca nu ati mai avut acces in firma?

Alte discuții în legătură

Demisie salariat fara preaviz mari_ionescu mari_ionescu Buna ziua, O salariata a depus cererea de incetare a activitatii la demisie cu data de 10.04.2015 fara efectuarea preavizului. Conform contractului individual ... (vezi toată discuția)
Demisie fara preaviz yuky_33 yuky_33 lucrez la un magazin ca lucrator comercial si acum 2 saptamani a venit un nou sef de magazin care a facut inventarul si a constatat ca sunt multe ... (vezi toată discuția)
Concediere, cim cu durata determinata CristinaLutiu CristinaLutiu Buna ziua. S-a facut o angajare cu CIM pe durata determinata din 10.02.2015.Salariatul nu respecta programul de lucru, are un comportament urat si ... (vezi toată discuția)