avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 389 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... plata timbru de mediu 2013
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

plata timbru de mediu 2013

Buna ziua,

Am si eu o intrebare, as fi recunoscator sa ma lamureasca cineva. Detin in prezent o Toyota din 2007, cumparata second hand de la o firma de autovehicule rulate din Romania. Masina a fost cumparata de noua din Romania si a fost mereu inmatriculata la noi in tara.
Intentionam sa o vand in primavara, dar introducerea acestui timbru de mediu imi cam da planurile peste cap.
Nu ma pricep deloc la aspecte legale si ma intereseaza, punctual cateva aspecte:
1. In prezent, exista vreo taxa care trebuie platita la vanzarea unei masini second hand din 2007 inmatriculate? Altfel zis, daca o vand sa zicem maine, trebuie sa platesc ceva?
2. E mai rentabil sa o vand acum sau sa astept sa intre in vigoare povestea asta cu timbrul de mediu?
3. Se stie cand va intra in vigoare plata timbrului?

Multumesc
Matei

Alte discuții în legătură

Taxa de prima inmatriculare alina bataran alina bataran As dori sa cumpar un autoturism inmatriculat in Germania. Pentru a fi inmatriculata in Romania mai este necesara plata taxei de prima inmatriculare? Am ... (vezi toată discuția)
Se recupereaza sau nu taxa axchitata cu titlu de timbru de mediu ? Roland Mindrila Roland Mindrila Se recupereaza sau nu taxa axchitata cu titlu de timbru de mediu ? Daca aveti pronuntari sub incidenta LEGII 9/2013 PRIVIND TIMBRUL DE MEDIU va rog sa ne ... (vezi toată discuția)
Plata taxa mediu - autoturism înmatriculat în românia înainte de 2007 alonia14 alonia14 Vă rog să-mi spuneti dacă pentru un autoturism înmatriculat în România înainte de 2007, la schimbarea proprietarului - vânzare-cumpărare, se percepe ... (vezi toată discuția)