avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 310 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Hotarare AG vs CE
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Hotarare AG vs CE

Adunarea generala a adoptat cu majoritatea celor prezenti o hotarare si respectiv forma ei, aceasta hotarare duce la modificarea statutului, deci trebuie dusa la indeplinire de CE

In acceptiunea majoritatii CE aceasta hotarare contravine legii. Drept urmare CE doreste ca pe langa varianta votata in AG sa introduca alte 2 variante din care oamenii sa aleaga.

Ce ar trebui sa faca presedintele in acest caz?

Sa duca la indeplinire Hotararea AG sau cea a CE? Se poate opune Presedintele hotararii CE?

Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 22:42, 27 Ianuarie 2013
Daca hotararea contravine legii, firesc ar fi sa discutati problema in AG pe o varianta sau mai multe care nu contravin legii.

Un statut nu poate avea prevederi care nu respecta legea.
Hotărârea AG se pune in practica, dacă aceasta încalcă normele legale trebuie, trebuia atacată . CE nu poate modifica sau completa o hotărâre AG .
Nu e vorba despre o hotarare oarecare, ci de una care ar fi fost inscrisa in statut. O data introdusa acolo si dosarul depus la judecatorie, judecatorul respinge statutul, deci trebuie refacut.
Asadar e mai bine a fi reparata greseala inainte de a se ajunge la judecatorie cu statutul.
elga50 a scris:

Nu e vorba despre o hotarare oarecare, ci de una care ar fi fost inscrisa in statut. O data introdusa acolo si dosarul depus la judecatorie, judecatorul respinge statutul, deci trebuie refacut.

Problema este astfel:
Hotararea AG contravine din punctul de vedere al majoritatii CE, exista si unii care nu considera asta, dar la AG nu au fost prezenti 2/3 din numarul de membrii pentru a se putea modifica statutul, drept urmare se va face un formular de vot care se va pune in cutiile postale pentru ca fiecare sa voteze.

Iar speta este ca forma acelui formular sa nu fie conform hotararii AG ci sa li se mai dea oamenilor alte variante de vot.

Astfel disiparea in mai multe variante a duce clar la diluarea votului pentru a nu se putea strage cele 2/3 din voturi necesare

Intrebarea este Presedintele poate face formularul dupa cum am hotarat in AG sau trebuie sa se supuna CE?

Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Ianuarie 2013
gadgetescu, utilizator
In fond ce vreti sa schimbati in statut? Ca daca ne-ati spune, poate v-am spune si cum sa faceti....
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Ianuarie 2013
elga50, moderator

Alte discuții în legătură

Contestare pv doinagherasim doinagherasim Dupa sedinta de Adunare Generala a Asociatiei de Proprietari, in procesul verbal, s-a consemnat ca toti cei prezenti au fost de acord cu ceea ce scrie in acest ... (vezi toată discuția)
Plata presedinte asociatie propietari si cenzor scoica_80 scoica_80 Buna seara. Am si eu o problema care ma framanta. Sunt de putina vreme propietarul unui apartament intr-un bloc nou construit. Deoarece nu am achizitionat de ... (vezi toată discuția)
Calcul voturi ag zice zice Se dau 144 voturi prezente, AG este statutara deja de la 140 voturi. Se supune la vot o decizie: 53 voteaza pentru, 91 se abtin, 0 contra. Se considera ... (vezi toată discuția)