avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 470 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Cum se poate lichida un SRL cu datorii la stat?
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Cum se poate lichida un SRL cu datorii la stat?

Bună ziua!
Există un SRL care, din păcate, nu a fost manageriat cum trebuie și are datorii la stat. Acestea nu pot fi plătite integral deoarece nu există suficienți bani. Cum pot lichida SRL-ul respectiv dacă am datorii la stat și nu există nici un bun pe firmă? Există posibilitatea de a plătii datoriile pe o perioadă de mai mulți ani?
Dobânzile sunt foarte mari. Motiv pentru care este redundant a plătii chiar și câteva milioane pe lună deoarece nu se simte...
Cum fac dobânzile să nu mai crească?
Help!:(
Cel mai recent răspuns: iulianco , utilizator 13:46, 30 Ianuarie 2013
Nu se poate lichida o societate care are datorii la bugetul de stat deoarece unul dintre documenetele necesare este certificatul de atestare fiscala prin care se arata ca societatea nu are obligatii bugetare neindeplinite.
Pentru a nu mai putea curge dobanzile puteti plati obligatia fiscala, in felul acesta nu mai are la ce sa se genereze dobanzi. Dobanda la dobanda nu se poate.
Cu privire la esalonarea datoriilor, societatea trebuie sa aduca garantie un bun care are valoarea mai mare decat cea a datoriilor.
Buna dimineata .
Aveti dreptate.Dobanda la dobanda,este interzisa de lege.Se mai cheama si anatocism, conform dreptului civil.
Cu privire la intrebarea utilizatorului,fiscul ,mai devreme sau mai tarziu,va cere intrarea firmei in insolventa,daca sunt datorii de peste 45.000 lei Ron,si se va numi un lichidator judiciar,care va instrumenta dosarul de insolventa,conform Legii nr.85/2006/republicata , pentru lichidareaa si radierea firmei de la O.R.C. in conditiile legii .
Cu stima,
Marius Bote .
Vă mulțumesc pentru răspuns:)
Prin urmare tot ce pot face este să plătesc datoriile pentru a scădea dobânzile?
Nu pentru a scadea dobanzile, ci pentru a nu se mai acumula. Dobanda care s-a acumulat pana acum ramane de plata. Luati in considerare aspectul ca si aceasta dobanda trebuie platita, altfel nu veti putea lichida societatea.
Mergeti singur pe legea 85/2006, insolventa la cererea debitorului in Tribunal si o sa terminati rapid si fara probleme. Banuiesc ca indepliniti conditiile legale pentru a putea cere insolventa.

Alte discuții în legătură

Se poate inchide un s,r,l, cu datorii la fisc? valyyyy valyyyy poate sa mi sp cineva cat costa inchiderea unei societati cu datori la stat si ce obligatie ai ca si termen de plata la stat ... (vezi toată discuția)
Datorii la fisc marina maria marina maria AM UN SRL ,DIN 2008,AM ACUMULAT DATORII LA FISC IN VALOARE DE 28.000LEI,DIN CARE AM PLATIT IN LUNA NOIEMBRIE SI DECMBRIE SUMA DE 5200LEI.SUNT SUNATA SI ... (vezi toată discuția)
Dizolvare srl apeiron2 apeiron2 Va rog daca vrea sa ma ajute cineva. Sunt asociat unic la un srl, care imi desfasuram activitatea intr-un spatiu care acum a expirat contractul de comodat si ... (vezi toată discuția)