avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1094 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale dizolvare srl
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

dizolvare srl

Va rog daca vrea sa ma ajute cineva. Sunt asociat unic la un srl, care imi desfasuram activitatea intr-un spatiu care acum a expirat contractul de comodat si nu se mai vrea prelungirea acestuia. Problema e ca am datorii la finante , suma mai mare este cu cele accesorii care sufoca entitatile economice si daca nu esti trecut prin asa ceva nu-ti dai seama cand suma se face de trei ori cat cea principala. Intrebarea este ce as putea sa fac , ca nu mai am cum sa-mi desfasor activitatea? (fiind vorba de un mic magazin mixt) iar lichididitati nu am sa platesc restantele. As putea sa solicit dizolvarea cu lichidarea in baza lg. 31 sau insolventa
Cel mai recent răspuns: apeiron2 , utilizator 00:42, 4 Martie 2013
Daca aveti datorii fata de stat nu veti putea sa va dizolvati simultan cu lichidarea societatea ca apoi sa o radiati din registru comertului. Va sfatuiesc sa luati legatura cu un practician in insolventa sa evalueze situatia societatii in vederea intrarii in insolventa.
Din pacate, conform art. 3 punctul 12 din Legea 85/2006, daca ati acumulat datorii de peste 45.000 de RON, DGFP poate solicta oricand lichidarea societatii Dvs.
aveti dreptate dar si debitorul poate cere insolventa in anumite conditii, dupa cum inteleg eu legea dar vreau raspunsul unei persoane cu experienta
atunci de ce exista art.227 lit b prin care se dizolva datorita imposibilitatii desf. obiectului de activitate

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lichidarea firma alin_bv alin_bv Buna seara Spuneti-mi va rog in cazul dizolvarii voluntare a unei societati comerciale ( doar dizolvare, fara lichidare ) se plateste pe perioada dizolvarii ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla cu datoriile la stat ale srl in momentul dizolvarii? sergiugrig sergiugrig Dupa dizolvarea judiciara a unui SRL cu 2 asociati si ~20.000 RON debite la stat(amenzi, TVA, CAS...), dupa acoperirea debitelor in limita capitalului, ce se ... (vezi toată discuția)
Radierea din oficiu societatilor comerciale alin tomus alin tomus In decembrie 2006 am infiintat un SRL, cu trei asociati care nu a functionat din nici un punct de vedere niciodata (nici macar capitalul social nu a fost ... (vezi toată discuția)