avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 553 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Radiere autoturism de fisc!
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Radiere autoturism de fisc!

Buna ziua.
Probabil ca acest subiect s-a mai discutat in cadrul acestui forum, problema este ca, acum 3 ani am vandut o masina unei persoane, domiciliata in acelasi oras, printr-un act de vanzare-cumparare intocmit de mana.
Tot atunci am inmanat respectivului toate actele masinii, respectiv talonul si cartea de identitate, pentru a-i permite inscrierea masinii pe numele lui, fara radierea masinii.
Luna aceasta la platirea impozitului am aflat ca masina era inca pe numele meu, si nu se poate trece pe noul proprietar fara radiere. Dupa cum banuiti acesta este de negasit (am aflat ca este plecat din tara) si nu stiu care sunt pasii legali pentru rezolvarea acestei probleme.
La politie mi s-a spus sa-l dau in judecata si cu sentinta definitiva sa solicit radierea masinii.
Altcineva m-a sfatuit sa declar pierdute respectivele acte si sa solicit eliberarea unor duplicate, cu ajutorul carora sa obtin radierea.
In acest sens as fi recunoscator pentru cateva sfaturi competente ,procedura de urmat si institutiile respective.

Multumesc anticipat.


Cel mai recent răspuns: gmancila , utilizator 23:53, 26 Ianuarie 2013
Fie contactati rudele detinatorului autoturismului ,fie formulati direct actine in instanta
Conform legii, radierea se face in baza contractului de vanzare cumparare intocmit intre dvs si cumparator. Nu exista nici o lege prin care sa va refuze acest CVC si sa duceti radierea de la politie. Este posibil ca la inmatriculari sa figureze tot pe numele dvs, deci nu aveti cum obtine actul de radiere.

Ati spus ca ati vandut masina unei persoane care locuieste in acelasi oras cu dvs? Pai, atunci este simplu pt ca avand aceiasi baza de date, vor vedea ca masina figureaza la impozit pe numele a doua persoane, asta in speranta ca respectivul a declarat masina la impozite pe numele sau. Incercati sa aflati acest lucru, pt ca nu este normal cum procedeaza functionarul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dupa 2 ani.....masina este tot pe numele meu.....si a facut accident dertysweet dertysweet buna ziua! am vandut acum 2 ani de zile o masina, am urmat toate procedurile ce imi reveneau mie: act vanzare cumparare, circa financiara pentru radiere si ... (vezi toată discuția)
Radiere masina catalinion84 catalinion84 Buna ziua. Va rog sa ma lamuriti si pe mine in urmatoarea problema caci nu mai inteleg nimic. Am vandut acum cateva luni un autoturism catre cineva. Am facut ... (vezi toată discuția)
Radiere auto claudiu palote claudiu palote Buna ziua,revin din nou cu o problema delicata : mi-am cumparat o masina inmatriculata in romania dar eu sunt rezident in Spania,locuiesc momentan aci si auto ... (vezi toată discuția)