avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 466 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general mijloace fixe
Discuție deschisă în Contabilitate în general

mijloace fixe

in ce conturi evidentiem aparatele de conditionat
dar mijloacele fixe de natura obiectelor de inventar
care sunt de fapt mjloacele fixe pe care le oglindim in 214
va multumesc
iona
A aparut Catalogul de clasificare a mijloacelor fixe, dar nu pot sa-ti spun precis in ce categorie intra.
Mijloacele fixe de natura obiectelor de inventar se oglindesc in cont 303, perioada de uzura fiind de 12 luni, dupa care se face operatiunea: 603=303.
Am o intrebare: La ce pret pot sa vind un mijloc fix (Pers. Juridica), daca amortizarea s-a inregistrat 50% prin efectul Legii, dar perioada de uzura nu a ajuns inca la acest procent?
Este vorba de un autoturism
1. pentru AC - "ventilatoare, aeroterme etc." cod clasificare 2.1.17.3. amortizare intre 6 -10 ani
2. fac niste precizari:
- materialele de natura obiectelor de inventar se inregistreaza in contul 303, evidentiindu-se cheltuiala 603 = 303 in MOMENTUL DARII IN FOLOSINTA A ACESTUIA, iar mai departe acestea sunt inventariate extracontabil.
- activele corporale existente in patrimoniu care de la 01.01.2004 au valoare de intrare < 15.000.000 lei raman in acelasi conturi iar amortizarea fiscala deductibila este cea initiala pana la amortizarea completa
detalii: OMF 306, HG 1553/2004 + norme
Sorry, am uitat sa ma si semnez

LEXUS
www.classfin.ro

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transfer mijloace fixe la obiecte de inventar camitica camitica In urma inventarierii anuale, comisia a facut un proces verbal de transfer a mijloacelor fixe la obiecte de inventar, mijloace fixe amortizate integral si cu ... (vezi toată discuția)
Uzura obiect inventar florisp2009 florisp2009 Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti cum se poate evidentia uzura unui obiect de inventar de 1700 lei. uzura integrala 603 = 303 cu suma de 1700 ... (vezi toată discuția)
Eroare imobilizari georgianan georgianan 1- am in balanta la 2134 suma 252.10 (s-a cumparat niste catina pt plantat)...suma aceasta este acolo din 2009...acum mi-am dat seama... - la 214 am suma ... (vezi toată discuția)