avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 952 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... lucrez cu jumatate de norma pot intra in concediu de ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

lucrez cu jumatate de norma pot intra in concediu de maternitate ?

lucrez cu jumatate de norma si as dori sa intru in concediu de maternitate pot intra ?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:09, 27 Ianuarie 2013
Acordarea indemnizatiei pentru CCC nu este conditionata de durata timpului - norma intreaga sau cu timp partial -, singura modalitate de a beneficia de indemnizaţie pentru creşterea copilului este realizarea de venituri supuse impozitului pe venit in ultimul an anterior datei nasterii copilului timp de 12 luni, aşa cum sunt ele prevăzute la art. 3 din OUG nr. 111/2010, sau aflarea în una dintre perioadele asimilate prevăzute la art. 2 alin. (5) şi (6) din OUG nr. 111/2010.

Asadar, beneficiati de indemnizatia pentru CCC chiar daca aveti 2 ore/zi sau 4 ore/zi ori 8 ore/zi daca indepliniti conditia prevazuta de lege pentru acordarea indemnizatiei.
Puteti beneficia si de concediul de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie = pre si postnatal).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua,am și eu nevoie de o informație. timp de aproape ... Niko91 Niko91 Bună ziua,am și eu nevoie de o informație. Timp de aproape 2 ani am lucrat la 4 ore și în luna noiembrie a anului trecut am rămas însărcinată,as dori ... (vezi toată discuția)
Concediu maternitate mihaelaciobica mihaelaciobica Buna ziua, Daca sunt angajata din 04.03.2013 si urmeaza sa nasc in luna februarie, aproximativ 21.02.2014, voi putea beneficia de concediu de maternitate? ... (vezi toată discuția)
Beneficiez de concediu crestere copil daca firma e in insolventa? codreasa codreasa buna, sunt angajata la o firma din 04.12.2013 intre timp am ramas insarcinata, firma a intrat in insolventa, salariile nu le\'am mai primit din 01.01.2014, iar ... (vezi toată discuția)