Buna seara !
Am primit redactarea unei hotarari judecatoresti,care are insa posibilitatea unui eventual recurs din partea unei parti, in termen de 15 zile de la comunicare. Spuneti-mi ,va rog,cum se socotesc legal cele 15 zile,in zile calendaristice,sau in zile lucratoare ?
Dupa acest termen,in lipsa unui recurs,se poate solicita legalizarea hotararii ?
Multumesc !
se calculeaza 15 zile calendaristice exceptand ziua in care a fost primita hotararea . Daca ultima zi pica sambata sau duminica se poate formula recursul in urmatoarea zi lucratoare. Daca nu se declara recurs hotararea ramane definitiva si o puiteti legaliza .
Termenul se socoteste pe zile calendaristice, neluand in calcul prima si ultima zi, iar daca ultima zi ar fi intr-o zi nelucratoare sau zi libera legala, termenul se implineste in prima zi lucratoare urmatoare. Astfel, de la data comunicarii, calculati 17 zile, termenul implinindu-se in cea de-a 17 zi. In functie de cum ar putea fi formulat eventualul recurs, puteti intreba dupa cca 20-25 zile la arhiva instantei daca s-a formulat sau nu. Acesta poate fi, atat depus la instanta - prin registratura, cat si prin posta, de aceea v-am indicat cele 20-25 zile. Cu stima.
Contestatie
cristinarusu
Va rog daca poate sa-mi spuna cineva...cum se caluleaza cele 15 zile valabile pentru a depune o contestatitie la un proces verbal sau pentru recurs?Se socotesc ... (vezi toată discuția)