avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

bunica mea a ramas vaduva de 2 luni
a fost casatorita a doua oara cu defunctul timp de 39 ani
ea are 2 copii din prima casatorie si el tot doi din prima casatorie
acum acestia doi copii ai lui vor casa si pamantul
ce drepturi are bunica?o ameninta ca o da afara din casa ca nu are dreptul
maine se duc la un notar

Cel mai recent răspuns: narcisa_salbatica , utilizator 12:18, 27 Ianuarie 2013
Nu ati precizat casa este bun comun a defunctului cu bunica?
Bunica are dreptul la 1/4 din masa succesorala, iar copiii bunicului primesc (impreuna) restul de 3/4. Daca imobilul (casa + teren) a fost dobandit de bunicul inainte de casatoria cu bunica, atunci cotele de mai sus se aplica la tot imobilul. Daca acel imobil a fost dobandit in timpul casatoriei celor doi, atunci cotele se aplica doar la 1/2 din imobil, restul de 1/2 fiind proprietatea bunicii.
casa e pe numele bunicului
dar de cand s au casatorit mamaia a renovat cu el toata casa
pamantul este in camp 2 hectare pe numele lui bunicu
mamaia nu are dreptul si la acest pamant?
Bunica dvs are dreptul atat la Casa cat si la terenuri. Cota dansei este de 1/4 iar a copiilor de 3/4. Nu pot da afara din Casa!

Alte discuții în legătură

Mostenirea sotiei ContSters116875 ContSters116875 In cazul in care intr-o familie sotul decedeaza, ce cota parte dintr-o casa ii revine sotiei si cat celor doi copii (minori sau majori) ? Multumesc. (vezi toată discuția)
Dezbatere succesoriala cimpyvl cimpyvl in cazul in care dupa moartea defunctului cum trebuie sa procedeze vaduva pt dezbaterea succesoriala in cazul in care are un bun imobil pt a ramane ... (vezi toată discuția)
Mostenirea Scumpik Scumpik Buna ziua! Am si eu o nelamurire...Acum mult timp bunicul meu s-a casatorit cu bunica mea, care avea o fata, dupa casatorie bunicul cu bunica l-au facut pe ... (vezi toată discuția)