avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 669 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită O declaratie notariala pe propria raspundere privind ...
Discuție deschisă în Executare silită

O declaratie notariala pe propria raspundere privind calitatea de proprietar al unor bunuri aflate intr-un imobil executat silit poate ajuta la recuperarea lor de catre proprietarul de drept?

De 10 ani locuiesc intr-o casa care nu-mi apartine.Proprietarul a ridicat casa la rosu si a asigurat utilitatile casei (gaz, curent apa ).

Ptr ca i s-a ivit ocazia unui loc de munca bun in afara tarii, a decis sa plece.

Eu, fiindu-i ruda , priceput la munci fizice, si cu o familie destul de numeroasa, ne-am inteles sa finisez casa la interior si exterior si sa locuiesc acolo cu familia fara sa platim chirie , dar sa avem grija de casa.
In primii ani a mai trimis si dansul bani ptr costul materialelor cu carec am finisat casa.
De 6-7 ani nu a mai trimis nici un ban.
In perioada 2005 pana spre sfarsitul lui 2009 am castigat f. bine ptr ca mergea f bine munca in constructii in Romania.Am castigat bani buni si pe toti i-am investit in aceasta casa .A devenit , putem spune, o casa moderna cu amenajare interioara de buna calitate.Mobiler nou, electrcasnice noi , bai ultramoderne, electronice de calitate
Ptr ca nu a mai trimis bani, proprietarul m-a asigurat ca tot ce am pus pe banii mei , e al meu.Asa ca sa stau fara grija.
Acum 4 ani proprietarul a venit in tara , si-a vazut casa, a fost multumit de ce a gasit. Mi-a spus ca are nevoie de bani ca sa-si cumpere o ferma mica acolo unde s-a mutat , asa ca vrea sa ipotecheze casa de aici din Romania, ceea ce a si facut.
Mi-a spus sa stau fara grija, ca el trimite lunar ratele la banca din Romania si in scurt timp din castigul de la ferma va achita creditul si o sa-mi vanda mie casa la un pret bun, ca doar eu am terminat-o si am ingrijit-o in acesti ani.

Dar n-a fost asa.A fost executat silit.Am primit o instiintare ca s-a vandut casa la licitatie .Din acte rezulta ca s-a dat la un pret cu mult sub nivelul datoriei la banca.
Proprietarul nu are conturi in Romania, deci ii vor fi executate bunurile , asa mi s-a spus.
Dar bunurile din casa sunt ale mele, nu ale proprietarului
INTREBARI
- 1) O declaratie notariala pe propria raspundere ma poate ajuta in fata executorului ca sa imi pot retrage din casa ce este al meu?
- 2)Daca si proprietarul trimite o declaratie notariala ca nu are bunuri mobile in acea casa , va fi luata in considerare de catre executor?
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 14:43, 27 Ianuarie 2013
Nu la ambele intrebari. Dvs aveti un drept de creanta asupra imbunatatirilor aduse. Acest drept de creanta nu este drept de proprietate. Trebuie sa actionati in instanta pe proprietar.
Intrebarea mea se refera strict la bunurile mobile care sunt de uz strict personal:mobila, frigidere, aragaze, televizoare , birouri, biblioteca etc( vorbesc la plural fiindca casa are 2 bucatarii, familia are 6 copii, 4 fiind majori).
V-ar ajuta foarte mult si daca a-ti dispune de actele de provenienta al bunurilor mobile, electrocasnice, etc. Banuiesc ca le-ati cumparat asa ca puteti face copii xerox dupa bonuri/facturi de cumparare si cu o cerere le puteti depune la dosarul de executare.

Referitor la imbunatatirile aduse imobilul aveti dreptul la restituirea sumelor, insa numai prin actionarea proprietarului in justitie si dupa ce aveti o hotarare judecatoreaca in acest sens.
Bunurile au fost cumparate esalonat , ultimile achizitii fiind facute in 2009.La majoritatea nu s-au pastrat chitantele, acestea fiind aruncate pe masura ce ieseau din garantie.

Nimeni nu si-a pus problema ca proprietarul va ipoteca casa. Intre noi ca si rude lucrurile erau f clare, omul a lasat o casa la rosu , fara nimic in ea.
Probabil se poate verifica ca acest om nu a trimis bani in tara in ultimii 6-7 ani.

Sunt f . putine lucrurile la care sa se fi pastrat bonurile.
De aceea mi-am pus sperantele in declaratiile notariale.
Nu aveti ce face cu acele delaratii, nu se fac!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poate banca sa ia casa?? mikiank mikiank buna ziua!eu locuiesc cu soacra in casa iar aceasta se simte foarte rau.daca doamne fereste ea moare banca poate veni sa ia casa (ea avand un credit de ... (vezi toată discuția)
Posibilitate atacare testament dirina2 dirina2 Buna seara, Suntem doi frati iar mama noastra s-a despartit in fapt de tatal nostru, cand eram copii si a plecat in alta localitate. Am locuit cu mama in casa ... (vezi toată discuția)
Am ridicat o casă cu fostul soț în curtea părinților lui. neavând acte la această casă, am dreptul la partaj? Maria755 Maria755 Buna ziua! Am ridicat o casa cu fostul sot in curtea parintilor lui. Parintii lui nu ne a trecut casa pe numele nostru. Intrebarea mea este : ne avand acte ... (vezi toată discuția)