avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 618 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie de somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie de somaj

Buna ziua!

Daca am lucrat 9 luni, o luna am fost in concediu de odihna si 2 luni am fost in concediu fara plata, pot beneficia de indemnizatie de somaj. Mentionez ca am avut contract individual de munca pe perioada de un an, si mi-a expirat.

Va multumesc!
Ultima modificare: Duminică, 27 Ianuarie 2013
marius29_86@yahoo.com, utilizator
Cel mai recent răspuns: marius29_86@yahoo.com , utilizator 16:30, 27 Ianuarie 2013
1. Luna de concediu de odihna este stagiu de cotizare la somaj asa ca se ia in calcul.
- Lunile de concediu fara plata nu sunt stagiu de cotizare la somaj asa ca nu sunt luate in calcul.

2. - Dar inainte de acest contract individual de munca nu ati mai avut altul, nu ati mai lucrat in alta parte in ultimele 24 de luni?
- Pentru a beneficia de indemnizatie de somaj trebuie ca in cele 24 de luni premergatoare inregistrarii la Agentia de Somaj sa aveti 12 luni stagiu de cotizare la somaj.
- Cele 12 luni nu trebuie sa fie neaparat consecutive si nici neaparat la acelasi angajator.
Luna aceea este de concediu medical, nu de odihna, scuze.
Perioada de concediu medical nu este stagiu de cotizare la somaj decat primele 5 zile care se suporta la plata de catre angajator.
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conditii somaj ralucaboeriu ralucaboeriu Buna ziua, As dori sa trimit pe cineva in somaj, doar ca in ultimul an a avut si concediu medical, are dreptul la somaj? Multumesc! (vezi toată discuția)
Indemnizatie somaj aniko85 aniko85 Buna ziua! Va rog sa-mi ajuta cineva cu un raspuns! Sunt in urmatoarea situatie: Sunt angajata din 7iunie 2010 pana la 30iunie 2012 cu timp partial (4 ore pe ... (vezi toată discuția)
Somaj dupa invoire fara plata? mariamarineci mariamarineci Buna dimineata! Se mai poate intra in somaj dupa concediu fara plata?!!! Daca am zile de concediu de odihna disponibile am dreptul sa le solicit intai pe ... (vezi toată discuția)