avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 433 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Somaj dupa invoire fara plata?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Somaj dupa invoire fara plata?

Buna dimineata!
Se mai poate intra in somaj dupa concediu fara plata?!!! Daca am zile de concediu de odihna disponibile am dreptul sa le solicit intai pe acestea si apoi invoirea fara plata?!
Care ar putea fi motivul pt care angajatorul cam evita sa ne trimita in somaj?
Dupa cate stiu, indemnizatia de somaj se plateste de catre agentia de somaj din fondurile lor, din cotizatiile platite de angajat si angajator lunar!

Va multumesc !!!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:16, 16 Aprilie 2014
1. Puteti beneficia de indemnizatie de somaj daca:
- va inceteaza contractul individual de munca (CIM) din motive neimputabile dvs.;
- in cele 24 de luni premergatoare inregistrarii la Agentia de Somaj aveti 12 luni stagiu de cotizare la somaj.

2. Cele 12 luni nu trebuie sa fie neaparat consecutive si nici neaparat la acelasi angajator.

3. Indemnizatia de somaj este platita de Agentia de Somaj.

4. Puteti sa intrati in concediu de odihna daca il aproba angajatorul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie somaj aniko85 aniko85 Buna ziua! Va rog sa-mi ajuta cineva cu un raspuns! Sunt in urmatoarea situatie: Sunt angajata din 7iunie 2010 pana la 30iunie 2012 cu timp partial (4 ore pe ... (vezi toată discuția)
Somaj Anaderoll Anaderoll Imi puteti spune cum se procedeaza cu inscrierea pentru somaj si in cat timp de la incetarea contractului de munca se pot depune actele. Eu am 1 an si 5 luni ... (vezi toată discuția)
Somaj dupa demisie Mihalciuc Mihalciuc Buna ziua! Va rog sa ma informati daca la data de 20 noiembrie 2013 mi-am dat demisia de buna voie de la o companie unde am lucrat consecutiv 4 ani de zile ... (vezi toată discuția)