avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... impozit microintreprindere 2013
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

impozit microintreprindere 2013

Se plateste 3% impozit pe cifra de afaceri la firmele la care CA< 65000 Eur in 2012 ,indiferent de numarul salariatilor ( chiar daca am 12 salariati sau 0 salariati ) ?
Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: hoinarescu , utilizator 18:51, 27 Ianuarie 2013
Da, cititi articolul de pe acest site din urma cu 2 zile si va lamuriti.

Impozitul pe venitul microintreprinderilor e obligatoriu de la 1 februarie. Modificarile la Codul fiscal, publicate

Ultima modificare: Duminică, 27 Ianuarie 2013
Martonze, utilizator
Aliniatul cu numarul de salariati impus pentru IMM a fost abrogat.
Ordonanta 8 din 2013 este destul de clara.

"Microintreprinderile platitoare de impozit pe profit sunt obligate la plata impozitului reglementat de prezentul titlu (impozit pe veniturile microintreprinderilor - n.red.) incepand cu anul fiscal urmator, daca indeplinesc conditiile prevazute la art.112^1", prevede proiectul de modificare a Codului fiscal.

Noi conditiile care trebuie indeplinite de firme, prevazute la art. 112^1 modificat de Guvern, sunt:

- realizeaza venituri, altele decat cele din activitati desfasurate in domeniul bancar, in domeniile asigurarilor si reasigurarilor, al pietei de capital sau in domeniile jocurilor de noroc, consultantei si managementului;
- a realizat venituri care nu au depasit echivalentul in lei al 65.000 euro;
- capitalul social al persoanei juridice este detinut de persoane, altele decat statul si autoritatile locale.

In plus, noile reglementari propuse de Finante stabilesc si ca firmele nou-infiintate sunt obligate sa plateasca impozit pe veniturile microintreprinderilor incepand cu primul an fiscal, daca capitalul lor social este detinut de persoane, altele decat statul si autoritatile locale.

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/art...

Prin urmare, in cazul dumneavoastra se elimina conditia numarului minim / maxim de angajati. Platiti deci si cu 12 angajati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare regim impozitare microintreprinderi fara salariati gabisoftdata gabisoftdata Am rugamintea sa comentati situatia firmelor care la 31 12 2012 nu au avut salariati si au avut o CA sub 65000 euro in 2012. Eu cred ca acestea nu sunt ... (vezi toată discuția)
Declaratie imm laviniadumitru laviniadumitru Buna ziua, Trebuie sa completez o declaratie IMM si doresc sa stiu daca ne mai incadram la IMM daca in anul 2011 nr. mediu de angajati a fost de 9 si o C.A. ... (vezi toată discuția)
Impozit profit versus impozit venit - og8/2013 zaphy zaphy firma cod caen 7022 activ consultanta management vanzari efective an 2012 din chirii cifra de afaceri sub 65000 euro platitor de impozit profit 2012 pot ... (vezi toată discuția)