avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Unde trebuie sa depun plangerea penala impotriva unui ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Unde trebuie sa depun plangerea penala impotriva unui procuror sau a dispozitiei acestuia?

Unde trebuie sa depun plangerea penala impotriva unui procuror sau a dispozitiei acestuia?
Am primit decizia dnei Procuror de a nu incepe urmarirea penala, in urma unei plangeri penale pentru neplata pensiei alimentare.
decizia am primit-o de la Parchetul de pe langa Judecatoria Lugoj, eu sunt din Arad.
Pentru a evita declinari de competenta si pierdere de timp unde trebuie sa depun plangerea? Pot depune plangerea la Parchet in Arad?
Cel mai recent răspuns: dia22 , utilizator 14:14, 28 Ianuarie 2013
plangerea o adresati prim procurorului de la parchetul de pe langa JUdecatoria Lugoj, implicit la parchetul de pe langa judecatoria lugoj.
daca cumva NUP-ul primit de dvs este chiar al prim procurorului parchetulului LUgoj, atunci plangereao adresati directinstnatei de judecata, adica judecatoriei Lugoj
M-as cam mira ca insusi prim procurorul sa scrie asemenea aberatii, si chiar sa nu verifice nimic doar sa semneze, defapt tot ce tine de Lugoj pana in momentul de fata, in ceea ce ma priveste se numeste INCOMPETENTA cat Judecatoria. Dar daca totusi este asa, chiar prim procurorul sa fi scris, atunci este foarte grav.
Va multumesc!
incerc sa va explic cat se poate de simplu.
dvs ati facut o plangere la parchet la care (asa deduc eu din mesajul dvs pt ca nu dati multe amanunte) procurorul de caz, adica procurorul care s-a ocupat cu solutionarea cauzei dvs v-a trimis acasa solutia de neincepere a urmaririi penale. De cand ati primit plicul prin posta aveti 20 de zile la dispozitie (zile calendaristice, nu numai cele lucratoare) sa formulati plangere impotriva acelei ordonante/rezolutie de NUP la procurorul ierarhic superior. Acesta este in cazul dvs prin procurorul parchetului de pe langa judecatoria lugoj.
daca si prim procurorul va respinge cererea dvs, adica mentine ca temeinica si legala solutia de NUP pronuntata de subalternul sau procurorul de caz, atunci aveti alte 20 de zile in care sa va adresati cu plangere direct judecatoriei lugoj. Nu aveti nimic comun cu parchetul Arad.
aveti grija la termenele acelea de 20 de zile ca daca nu le respectati ...pierdeti si ultima sansa din start.
cautati pe net si cititi art 275 -278 si 278 indice 1 cod procedura penala actual. o sa intelegi mai multe. atrag din nou atentia la termenul de 20 de zile in ambele cazuri. cititi cu mare atentie.
...competenta ii revine parchetului de pe langa tribunal sau parchetului de pe langa curtea de apel
competenta apartine instantei care ar fi competeneta sa judece cauza in fond. in speta judecatoria lugoj. daca parchetul lugoj nu ar fi fost competent, ar fi trimis userului hartie de declinare de competeneta nu solutie de NUP.

Alte discuții în legătură

Raspuns plangere impotriva rezolutei justlegal justlegal Am facut plangere impotriva unei rezolutii. As vrea sa stiu ce trebuie sa fac daca nu am primit nici un raspuns timp de 30 de zile. Stiu ca termenul este ... (vezi toată discuția)
Daca parchetul de pe langa judecatorie nu imi raspunde in termenul legal de 20 zile la plangerea introdusa ce trebuie sa fac Gion_71 Gion_71 M-am adresat cu o Plangere catre Parchet si nu a-m primit nici un raspuns,ce procedura trebuie sa urmez in aceasta situatie...., pot sa deschid actiune penala ... (vezi toată discuția)
Contestatie rezolutie, nicxon nicxon Am depus plangere penala impotriva unui functionar,dupa aproape un an de zile prim rocurorul al parchetului de pe langa judecatoria x , da NUP in baza art.10 ... (vezi toată discuția)