avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Drepturi electorale deþinuþi
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Drepturi electorale deþinuþi

este normal ca la referendum un detinut sa participe la vot iar la alegerile parlamentare nu?
Cel mai recent răspuns: doberv , utilizator 18:47, 31 Ianuarie 2013
Depinde foarte mult de ceea ce a stabilit instanta cu privire la exercitarea drepturilor electorale in hotararea de condamnare a acestuia.
Ultima modificare: Luni, 28 Ianuarie 2013
Cabinet individual de avocat „Petrescu C.”, Avocat
Conform legii electorale, îşi pot exercita drepturile electorale persoanele arestate preventiv, inclusiv cele condamnate prin hotărârea primei instanţe, şi deţinuţii condamnaţi cărora nu le-au fost retrase drepturile electorale prin hotărârea judecătorească.
Dacă la referendum a fost posibil ca persoana condamnată să voteze ,deoarece încă nu exista o hotărâre definitivă prin care să i se interzică drepturile leectorale, iar la parlamentare deja exista o astfel de hotărâre, atunci este explicabilă situaţia expusă de dvs. , @ldb.
pai daca nu i s-a interzis dreptul de a alege prin hotararea de condamnare atunci poate vota insa la referebndum poate participa fara probleme iar pentru alegerile parlamentare doar daca are domiciliul pe raza circumscriptiei electorale unde este arondat penitenciarul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand inceteaza interdictia de a alege si a fi ales indezirabilul indezirabilul Ca tot se discuta de puscariasi care au votat,am o nedumerire asupra a ceea ce inseamna ca oamenii condamnati la o pedeapsa cu inchisoarea si avand interdictia ... (vezi toată discuția)
Legislatie electorala si informatii generale despre alegeri george-neagu george-neagu Pentru ca suntem in an electoral si intrebarile legate de alegeri (ale celor care ar dori sa candideze sau ale votantilor) sunt din ce in ce mai multe, am ... (vezi toată discuția)
Am votat sau nu la referendum 2012 freeanifer freeanifer Consider interesanta situatia fiecaruia. Eu de exemplu peste 15 minute ma duc sa votez. Invit pe cei care doresc sa spuna daca au votat sau nu vor vota sau ... (vezi toată discuția)