avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 786 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... abuz de incredere
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

abuz de incredere

Buna seara. Am facut o sesizare la politie pt un abuz de incredere , persoana pe care am reclamat-o a fost chemata la politie si si-a insusit fapta adica un act al meu se afla la respectiva persoana dar nu vrea sa mi-l dea. As vrea sa stiu daca cele recunoscute de acea persoana trebuie dovedite cu inca un martor pt ca din spusele politistului care ancheteaza cazul nu am sanse ca procurorul sa-mi dea favorabila actiunea si sa mearga mai departe cu pana in instanta pt a-mi putea recupera acel act . Va multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 11 Februarie 2009
cris_deo, utilizator
Cel mai recent răspuns: mariusms , utilizator 20:02, 19 Februarie 2009
Invinuitul sau inculpatul isi poate schimba declaratia de cate ori vrea.Nu exista niciun impediment.
Darea declaratiei constituie un drept si nu o obligatie.Nu exista nicio conditie.Organul judiciar este obligat ca de fiecare data cand inculpatul vrea sa dea o declaratie sa ii permita.

Pe o singura proba, fara recunoasterea faptei, nu se da condamnare.O declaratie data aiurea nu inseamna nimic.
Ceea ce iti scapa tie este faptul ca in Romania dosarele sunt pline de tot felul de acte, unele fara nicio relevanta, tocmai in scopul de a se putea ajunge la o condamnare.Prin urmare, se urmareste sa se adune cat mai multe asa zise probe tocmai ca sa nu fie una.
Cat priveste felul in care se face apararea difera de la caz la caz, dar in caz de aparare buna scapa ( asta cu toate asa zisele probe).

avocat Claudiu Lascoschi
Avocat Claudiu Lascoschi: "Invinuitul sau inculpatul isi poate schimba declaratia de cate ori vrea.Nu exista niciun impediment."
Domnul avocat, declaratia aceea nu se schimba oricand si in orice conditii. Altfel, soarta procesului penal ar depinde de "inspiratia" invinuitului / inculpatului. Potrivit art. 70 alin. 2 C.pr.p., invinuitului / inculpatului i se atrage atentia ca ceea ce declara poate fi folosit si impotriva sa.
Noi nu vorbim aici de dreptul acestuia de a face sau nu o declaratie, ci discutam despre declaratia data deja, care s-a coborat cu alta / alte probe.
V-am spus punctul de vedere al doctrinei si al practicii instantei supreme.
Daca va place sa contraziceti fara argumente sau cu argumente care privesc alte situatii, dar irelevante, numai ca sa aratati numai dvs stiti ce, nu cred ca are rost sa mai continuam discutia.
Stimate Mariusms, in cazul nostru treaba e clara.
Schimbarea declaratiei se poate face cu usurinta si ramane doar o proba.Prin urmare, nu mai ai ce corobora.
Va tineti de ceva care este in aer, de ceva ce cade odata cu cel care se tine de acel ,,ceva".
Cunosc bine ce e in practica judiciara si poate ca in timp o sa va convingeti si dvs care este situatia reala.
Faceti confuzie intrucat fiecare infractiune are specificul ei si schimbarea declaratiei schimba si soarta procesului in caz de lipsa de probe.

avocat Claudiu Lascoschi
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Va tineti de ceva care este in aer, de ceva ce cade odata cu cel care se tine de acel ,,ceva".
avocat Claudiu Lascoschi


Pardon? Explicati, cu argumente legale, doctrinare sau jurisprudentiale, va rog.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calitate de invinuit Andra P Andra P Daca prima data am fost citata ca martor, iar ulterior dupa 2 ani sunt citata ca in vinuit....pot declara ca imi sustin declaratia data anterior....mai este ... (vezi toată discuția)
Condamnare pe baza propriei delcaratii dorians dorians Am si eu o problema mai mult teoretica (in practica am rezolvat in alt mod :yes:) Poti sa fii condamndat DOAR pe baza propriei declaratii? La instantele de ... (vezi toată discuția)
Plangerea penala! corinuta corinuta As dori sa aflu ce se intampla atunci cand sotul care si-a agresat sotia, nu recunoaste ulterior la politie sau in instanta ca el ar fi agresat-o. Mentionez ca ... (vezi toată discuția)