avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 736 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ce pot face?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ce pot face?

Buna ziua,
Am prestat servicii transport marfa firmei x.Am emis factura si am trimis-o prin posta cu confirmare de primire pentru a ne fi achitata. Firma refuza primirea plicului (nu o ridica nici de la posta).Ce pot face ? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 10:48, 4 Februarie 2013
Avize de expeditie, contract, foaie de parcurs, etc, aveti ceva din actele doveditoare efectuarii transportului?
Da.Contractul, CMR-ul confirmat.E totul in regula.Efectuarea transportului poate fi dovedita.
Actiune in instanta, din pacate.
Actiune clar. Plata sumei datorate in baza ce?? Ca factura nu au primit-o.Doar in baza CMR si contract?E suficient?
Actiune in instanta pe dreptul comun (nu somatie de plata, nu ordnanta de plata) si veti face dovada obligatiilor contractuale cu acel contract dintre parti, cu factura pe care refuza sa o primeasca (sa aveti si dovada expedierii acesteia), plus martori ca s-a realizat transportul, interogatoriul persoanei juridice debitoare.

Alte discuții în legătură

Procedura prealabila art. 720^1 cpc ENGFULL ENGFULL in cazul in care debitorul nu s-a prezentat pentru concilierea prealabila , se incheie proces-verbal ? se mentioneaza ca nu a dat curs invitatiei si i se ... (vezi toată discuția)
Procedura concilierii luminel luminel Creditorul s-a indreptat impotriva debitorului cu cerere privind emiterea unei somatii de plata, care a fost respinsa. Ulterior creditorul introduce actiune ... (vezi toată discuția)
Procedura medierii gabrieladina gabrieladina am introdus o cerere de chemare in judecata, 2 saptamani mai tarziu am primit citatia. In citatie este aratat locul si ora judecatii precum si\"CU MENTIUNEA ... (vezi toată discuția)