Din Ordin 3055/2009:
"(6) Reducerile financiare sunt sub formă de sconturi de decontare acordate pentru achitarea datoriilor înainte de termenul normal de exigibilitate.
Contul 709 "Reduceri comerciale acordate"
Cu ajutorul acestui cont se ţine evidenţa reducerilor comerciale acordate ulterior facturării, indiferent de perioada la care se referă.
În debitul contului 709 "Reduceri comerciale acordate" se înregistrează:
- valoarea reducerilor comerciale acordate ulterior facturării (411).
Contul 667 "Cheltuieli privind sconturile acordate"
Cu ajutorul acestui cont se ţine evidenţa cheltuielilor privind sconturile acordate clienţilor, debitorilor sau băncilor.
În debitul contului 667 "Cheltuieli privind sconturile acordate" se înregistrează:
- valoarea sconturilor acordate clienţilor, debitorilor sau reţinute de bănci (411, 461, 511, 512). "
Daca luam in calcul ca tranzactiile ce reprezinta instrainari de bunuri, imobile, in afara activitatii de comert, se evidentiaza prin contul 461 in loc de 411, nu puteti acorda un rabat, care este o reducere comerciala, dar puteti acorda o reducere financiara ca urmare a incasarii inainte de termenul stabilit.
Contul 709
rocky2009
Buna ziua,
am si eu o intrebare legata de contul 709 si anume, am un contract de service ( nu implica contract scris de discount) in care vreau sa dau ... (vezi toată discuția)