avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 736 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Posibilitate reziliere contract RDS RCS
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Posibilitate reziliere contract RDS RCS

Buna ziua,

Am un contract cu cei de la RDS RCS pentru tv si internet, eu nu mai locuiesc in localitatea respectiva si nu mai beneficiez de acele servicii.
Vreau sa reziliez doar serviciul de internet pentru ca imi expira perioada minima contractuala la 31 ian. 2013, poroblema e ca nu pot sa merg in localitatea unde este semnat contractul. Am fost la un punct de lucru RDS-RCS am cerut sa reziliez si mi-au spus ca nu se poate decat in localitatea respectiva sau sa trimit o cerere scrisa printr-o crisoare recomandata, sau sa imputernicesc pe cineva la notar ( e destul de scump). Am sunat la RDS RCS in judetul unde am semnat contractul si mi-au spus ca nu pot rezilia doar personal sau prin imputernicire.
Intrebarea mea este, daca se poate rezilia un contract prin cerere trimisa prin scrisoare recomandata? ma gandeam ca exista o lege care obliga acest lucru.

Va multumesc.
Asa cum v-au comunicat si cei de la RDS, puteti sa solicitati acest lucru in scris, trimitand o scrisoare de tip recomandata cu confirmare de primire, prin care solicitati, asa cum ati spus si dumneavoastra, rezilierea contractului incepand cu data de 31.01.2013. Acestia trebuie sa va raspunda, de asemenea, in scris, la respectiva solicitare si sa va anunte in ce masura pot rezilia contractul si care sunt conditiile. De exemplu, este posibil ca acesta sa nu se poate rezilia de la 31.01.2013, intrucat nu ati solicitat din timp, astfel cum se precizeaza in contract. De regula, se poate rezilia prin denuntarea unilaterala, insa notificarea trebuie formulata cu 15 zile inainte. Cu stima.
Culmea cei din judetul in care am contractul au spus ca nu e posibil prin scrisoare recomandata cu confirmare de primire.
Ce sa cred, oare sa trimit totusi o scrisoare si sa vad daca rezilieaza contractul ?
Trimiteti cu incredere. Cititi cu atentie si dispozitiile din Contract, unde veti observa in mod clar care sunt modalitatile de reziliere si va spun sigur ca scrie si acolo. Cu stima.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema contract rds mihbar mihbar Buna ziua Sunt intr-o situatie total neplacuta cu cei de la RCS-RDS Romania. In urma cu 6 ani am facut un contract ei pentru un serviciu CableLink. In ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract rcs rds pensia pensia Sunt plecata din tara de 7 ani. In apartamentul din Buc, detin servicii de internet si tv de la RCS RDS. Nu sunt sub contract de foarte multi ani. Am donat ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract rcs-rds (televiziune si internet) Alex.. Alex.. Buna ziua ! Am un contract cu RCS-RDS pe o durata de 12 luni cu serviciile de internet si televiziune, care expira undeva prin octombrie. Problema este ca sunt ... (vezi toată discuția)