avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1032 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale prelungire sediu social si mandat adm
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

prelungire sediu social si mandat adm

Buna ziua
Ma confrunt cu urmatoarea situatie: atat sediul social cat si mandatul administratorului la un srl au expirat in urma cu un an. Intrebarea ar fi pentru prelungirea acestora mai sunt necesare si alte acte in afara de hotarare aga si actul aditional la contractul de comodat? Este cumva obligatoriu sa depun si actul constitutiv actualizat, in conditiile in care nu se schimba nici persoana administratorului, nici sediul, ci doar se prelungesc?
AGA si actul aditional la comodat le fac cu data recenta sau cu data la care a expirat sediul si mandatul adm, anul trecut?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: just.rain , utilizator 15:46, 28 Ianuarie 2013
Buna ziua.
In functie de durata mandatului si a prelungirii sediului, este sau nu necesara si incheierea actului constitutiv. Astfel, daca mandatul se prelungeste pentru aceeasi perioada care este trecuta si in Actul Constitutiv initial/recent, nu mai este necesara si actualizarea Actului Constitutiv. In aceeasi masura, este valabil si pentru sediu. In ceea ce priveste data documentelor, avand in vedere ca le intocmiti acum, ar fi indicat sa treceti data prezenta. In ceea ce priveste mandatul administratorului, aveti in vedere sa introduceti si mentiunea ca AGA intelege sa ratifice toate actele intocmite de catre administrator de la data expirarii mandatului si pana la prelungirea acestuia. Cu stima.
Da, trebuie sa depuneti si Actul Constitutiv actualizat.
Multumesc, inteleg ca parerile difera. Stie cineva cu siguranta cum trebuie procedat?
Am mai avea o intrebare, am citit pe forum ca ar fi necesara si o declaratie autentificata a adm de acceptare a mandatului. Este aceasta obligatorie, in cazul in care adm este asociat in cadrul srl-ului si deja si-a exprimat acordul in acest sens prin semnarea hotararii aga prin care i se prelungeste mandatul?
Parerile nu difera. V-am spus clar si simplu, daca prelungiti perioada mandatului administratorului cu aceeasi perioada existenta inscrisa in Actul Constitutiv vechi/in vigoare, nu este necesara actualizarea si depunerea Actului Constitutiv Actualizat. De asemenea, prelungirea sediului social nu comporta actualizarea si depunerea Actului Constitutiv Actualizat. La ORC veti depune Hotararea AGA prin care se aproba prelungirea mandatului administratorului, inclusiv ratificarea actelor intocmite si semnate de catre acesta de la expirarea mandatului pana la prelungirea acestuia, Anexa la Hotararea AGA (contorul de cuvinte), printr-o cerere de inregistrare mentiuni. In ceea ce priveste prelungirea sediului, veti depune Actul aditional la Contractul de comodat, la care veti atasa toate documentele de proprietate privind spatiul respectiv (Contractul de comodat, Titlul de proprietate, etc.), printr-o cerere de depunere si mentionare acte (DMA) ori prin aceeasi cerere de inregistrare mentiuni depusa pentru mandatul administratorului. Declaratia pe proprie raspundere din partea administratorului (atestata de avocat sau autentificata la notar) se depune o singura data, la numirea acestuia in societate, ori aceasta trebuie sa existe la dosar, din moment ce i se prelungeste mandatul. Cu stima.
multumesc frumos

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mandat administrator, radiere punct de lucru/deschidere punct de lucru nou, prelungire sediu social lavynyaa lavynyaa Buna ziua! Va rog frumos sa ma ajutati!! Sunt angajata la o societate comerciala, am descoperit in dosarele de \"corporate\" ale firmei diverse probleme ... (vezi toată discuția)
Alegere consiliu de administratie mony mony In cazul reinnoirii mandatului administratorilor ,ce se inregistreaza la ORC? Act aditional sau hotararea AGA de realegere? In opinia mea se inregistreaza ... (vezi toată discuția)
Prelungire mandat administrator andreea20ro andreea20ro pentru prelungirea unui mandat expirat al administratorului ce trebuie intocmit? mai este nevoie de specimen de semnatura,decizia administratorului si act ... (vezi toată discuția)