avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 619 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

tatal meu a murit si unchiul meu zice ca i-a lasat procura lui ca toata partea tatalui meu sa-i fie lasata unchiului dupa moartea tatei .Unchiul meu zice ca este propietar de drept peste tot (pamant si casa) pentru ca zice el a dezbatut o taxa de succesiune dupa strabunicii mei si a despagubit mai multi posibili mostenitori cu 1ooo de lei fiecare dar dovada platii a unui cont bancar nu a facut-o si mai stiu ca vanzare-cumparare intre rudele de gradul 1 se considera donatie sau testament ce pot face il pot da in judecata esta legal ce a facut ce sa fac?Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 12:06, 28 Ianuarie 2013
eu va recomand sa strangeti toate actele si sa vedeti un avocat, pt ca variantele sunt multe. fara acte, nu putem spune nimic.
Buna ziua. Sunteti mostenitor rezervatar si aveti dreptul legal sa va adresati instantei de judecata. In functie de perioada scursa de la decesul defunctului se poate stabili si tipul actiunii cu care veti investi instanta de judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Protejare mostenire paradox paradox Buna ziua, neavand cunostinte juridice, intreb daca se poate ca bunica mea sa lase sau sa instraineze printr-un artificiu judiciar (donatie, act de ... (vezi toată discuția)
Copiii unui concubin mostenesc pe celalalt concubin? AurelP. AurelP. Buna ziua. As dori si eu un raspuns la o intrebare mai complicata despre o mostenire. Sper ca am nimerit locul potrivit unde sa intreb fiindca nu sunt prea bun ... (vezi toată discuția)
Testament tiutza tiutza Buna seara!Se poate face testament daca cel care vrea sa faca testamentul nu are nici o proprietate pe numele sau?:frantic: (vezi toată discuția)