Si care ar fi obiectul testamentului ?
In principiu se poate face si pe alte bunuri decat cele imobiliare, daca prin "nici o proprietate" v-ati referit la acest aspect.
Se pot lasa prin testament diferite bunuri materiale, drepturi de autor, etc.
Sau se pot lasa bunuri ce vor intra in patrimoniul testatorului ulterior de emiterea testamentului, bunuri viitoare.
in testament scrie ca ii lasa toate bunurile mobile si imobile care se vor gasi in patrimoniul meu la data decesului,iar la data decesului nu avea nici macar un ac pe numele lui!nu stiu cum sa explic mai bine povestea e complicata rau!si vroiam sa stiu daca e valabil testamentul?
E valabil, dar ce sa mosteniti daca nu aveti ce ?
Poate saracul spera sa obtina ceva bunuri pana moare si daca obtinea si nu mai apuca sa decida cui i le lasa ?.. n-a fost sa fie :)
Si ulterior decesului sa zicem exista posibilitatea ca sa se dscopere sau sa i se retrocedze ceva ...cine stie...Orice persoana are un patrimoniu...
In calitate de mostenitor, succsiunea dezbatandu se in baza testamentului daca persoana nu mai are alte rude cu vocatie succesorala sau mostenitori rezervatari, puteti pretinde acele drepturi.
nu era vb de mine :)povestea e mai complicata!!!este vb de un teren si o casa,caruia strabunicul meu ia lasat act de donatie bunicului meu,bunicul meu a avut 2 copii naturali,unul dintr-e ei fiind tatal meu.cand sa intalnit cu bunica mea aceasta avea un alt copil,din flori.aceasta casa si teren nu au fost intabulate de la strabunicul meu.tatal meu a decedat si partea lui trebuia sa imi revina mie!cand am implinit 18 ani,au inceput sa ma de-a in tribunal!intr-e timp a murit si unchiul meu,fratele de sange al tatalui meu,care a lasat un testament copilului fratelui sau vitreg,desi nu avea nimica pe numele lui,ahh si intre timp a mai vandut la o persoana 15 ari de teren zicand ca ia vandut din partea tatalui meu:">,dar acel proces sa inchis.eu cand traia l-am cautat pe unchiul meu si i-am dus si de mancare,i-am dat si bani,desi el cand eram mica nu ma cautat niciodata.m-am oferit sa platesc si inmormantarea,dar in fata unui notar.dupa decesul unchiului meu am fost la notar ca sa accept succesiunea dupa unchiul meu,dupa care m-am trezit data din nou in tribunal de fratele vitreg si copilul sau ca eu sa accept testamentul lasat de unchiul meu,culmea era ca a fost intocmit tocmai la notarul la care eu am fost sa accept succesiunea!si ei nu cereau doar partea unchiului meu,ci ziceau sa accept ca el e unic mostenitor.eu nu am putut sa intru in casa tatalui,bunicului,strabunicului meu de sange,sa pot sa imi iau macar pozele care au mai ramas cu ei pt ca ei s-au facut stapani peste tot.si nu e vorba de pamant sau casa,ca casa e ft veche,e vorba ca pe mine ma doare pt ca doar atata mi-a mai rams de la tatal meu!