Nu o platiti.
Dar, in cele mai multe cazuri valorile sunt mici, undeva la 4 lei TV si 2,5 lei radio. Dupa mine, nu ar fi o suma pe care sa merite sa nu o platesti.
Insa, depinde de firma ...
Buna ,am o firma de reparatii auto cu 2 angajati si luna trecuta ne-am trezit cu o citatie din partea judecatoriei Oradea cum ca Societatea Romana de Radiodifuziune ne cheama in judecata pentru neplata taxei radio pe perioada: 01 /2010 -12/2011 pentru suma de 240 lei +penalizari de 30 lei deci un total de 270 lei .
Va rog sa-mi spuneti daca poate fi contestata aceasta actiune sau nu.Va multumesc.
ce se intampla daca nu platesc taxa radio tv pt un bar ? am o restanta de 700 la tv si 300 la radio . am primit o notificare in care scrie ca urmeaza sa vina firma de recuperare . mi separe o taxa ilegala,,,atata timp cand noi avem abonament la firma de cablu.
In principiu taxa radioTV este obligatorie pentru toate firmele din Romania.
In primul rand in care dintre situatiile de mai jos va incadrati?
- persoană fizică autorizată; asociaţie familială; persoană fizică independentă
- persoană juridică fără salariaţi-conform ultimului bilanţ contabil depus
- persoană juridică fără activitate-conform ultimului bilanţ contabil depus
- persoană juridică care intră sub incidenţa dispoziţiilor O.G. nr. 24/2001 privind impunerea
microîntreprinderilor, aprobată prin Legea nr. 111/2003 conform Declaraţiei privind obligaţiile la bugetul de stat “100” cod 14130101 corespunzătoare ultimului trimestru încheiat, depusă sub nr…………………din data……………. la Administraţia financiară locală
- persoană juridică având sediul social în România
In al 2-lea rand, la atelierul de reparatii auto, platiti curentul pe firma? Pentru ca taxa tv este incasata odata cu factura de curent. etc
Ca sa va dati seama daca puteti sa contestati sau nu in instanta, trebuie sa vedeti dosarul, sa vedeti exact ce inseamna sumele, penalizarile si in ce baza legala. apoi va puteti formula apararea.