avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... instiintare de plata
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

instiintare de plata

A primit o instiintare de plata pe firma de la Radio Romania care solicita plata pe 3 ani in urma,2007, 2008, 2009, a taxei pentru serviciul public de radiodifuziune, in suma de 1080 ron. Ne informeaza prin aceasta ca conform Legii 41/1994 persoanele juridice au obligatia sa plateasca taxa de radiodifuziune. Pentru locul in care firma are sediul se plateste factura la electrica, pe numele administratorului, care cuprinde si taxa pt. radio. Pe firma nu este incheiat nici un contract cu electrica sau cu Radio Romania prin care sa se plateasca taxa de radio. Valoarea taxei restante de plata este stabilita la 360 ron/an, potrivit tarifului stabilit pentru persone juridice. Firma noastra cu doar 4 angajati cred ca se incadreazadaca la intreprinderile mici si mijlocii unde tariful taxei este de 120 ron/an. Daca administratorul firmei a platit taxa lunar implicit prin factura de la electrica, de ce trebuie sa mai plateasca firma pentru aceeasi taxa.
Ar trebui ca firma sa plateasca aceasta taxa?
Multumesc mult celor care imi pot da unele lamuriri in aceasta problema.
Cel mai recent răspuns: Andreea Istrate , Avocat 16:08, 16 Decembrie 2009
Taxa radio si TV este obligatorie, conform art. menționat, atata timp cat nu se dovedeste ca persoana juridica nu este beneficiar, adica nu detine mijloace tehnice de receptionare a informatiei radio-TV, conform Deciziei nr. 2102/09.04.2009 a I.C.C.J.
Altfel exista prezumtia relativa a folosirii serviciilor Societatii Romane de Radiodifuziunea si Televiziune. Este o obligatie legala, nefiind necesara incheierea unui contract de prestari servicii.
Conform art. 103 din Codul fiscla, pt ca o persoana juridica romana sa fie considerata microintreprindere trebuie sa indeplineasca cumulativ mai multe conditii:
- are 1-9 amgajati, inclusiv
- in anul fiscal precedent a realizat venituri care nu au depasit echivalentul in lei a 100.000 euro
- capitalul social este detinut de persoane, altele decat statul, autoritatile locale si institutiile publice

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa radio tv???!!! este anulata sau nu??? felteiu felteiu [b]VA ROG DACA CINEVA POATE SA RASPUNDA!!![/b] Informatiile privind "taxa RADIO TV" emisa catre persoanele juridice (SRL) sunt contradictorii, confuze si ... (vezi toată discuția)
Taxa radio-tv mikitud mikitud buna seara ma poate lamuri si pe mine cineva cu privire la obligativitatea platii taxei radio si tv,avand in vedere ca firma mea nu utilizeaza in activitatea ... (vezi toată discuția)
Taxa radio DavidOctavian DavidOctavian Buna ziua.Ma confrunt cu o problema si v-as ruga sa imi spuneti ce sa fac.Am primit , acum cateva luni , pe adresa firmei mele , o notificare de plata a taxei ... (vezi toată discuția)