avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 684 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Firma de asigurare ma lungeste cu plata daunei
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Firma de asigurare ma lungeste cu plata daunei

Buna ziua,

Tin sa precizez ca pe data de 07.12.2012 am avut un nefericit accident. In accident au fost implicate 4 masini, eu fiind cel mai sifonat. Am facut toate demersurile necesare, am ajuns la semnarea cererii de aprobare (in mare mi-a convenit suma acordata de ei). Cererea de aprobare a sumei a fost semnata pe 28.12.2012 (detin copie cu nr de inregistrare). De atunci ma tot suna de la firma de asigurare pe motive ca e lipsa in dosar, trebuie copie CI, acte pe care le-am dat inspectorului.

Acum vin cu cateva intrebari:
1. E vreo problema daca vreau sa ii actionez in instanta? Tin sa precizez ca am vandut epava masini. Am sanse sa pierd?
2. Care ar fi etapele in caz ca vreau sa ii actionez in instanta ? Din cate am mai citit ar trebui sa trimit o conciliere directa in temeiul art. 720
Ultima modificare: Luni, 28 Ianuarie 2013
Rahmad24, utilizator
Cel mai recent răspuns: Rahmad24 , utilizator 16:31, 19 Februarie 2013
Pentru viitor, incercati sa depuneti documentele cu opis, in acest caz nedepunerea unui document depus initial, nu mai poate fi invocata. Daca s-a aprobat deja dosarul si ati fost de acord cu suma propusa ca despagubire, va recomand sa asteptati sau sa incercati sa luati legatura cu directorul sucursalei asiguratorului unde ati incheiat polita pentru a urgenta plata dosarului. Numai in cazul in care in termen de maxim 30 zile nu primiti banii, incercati sa luati legatura cu un avocat specializat pe astfel de probleme. Referitor la epava, daca s-a hotarat sa ramana la dvs., nu va incrimineaza cu nimic daca ati vandut-o.
Daca in termen de 10 zile de la depunerea ultimelor documente solicitate nu ati fost despagubit, atunci aveti tot dreptul sa ii actionati in instanta.
Va recomand sa transmiteti o adresa prin care sa le solicitati plata despagubirii si sa va spuna daca mai e nevoie sa depuneti vreun document (pentru a evita sa tergiverseze dosarul si sa va solicite de 10 ori acelasi lucru). Puteti formula si o plangere la Comisia de Supraveghere a Asigurarilor.
Apelati la un avocat specializat inainte de a demara procedura de chemare in judecata. S-ar putea sa fie necesar sa participati la o sedinta de mediere.
Am aprobarea semnata pe 28.12.2012. Cei de la firma de asigurari mi-au tot repetat ca in 10 zile lucratoare mi-ar intra banii, cu o zi inainte sa expire aceasta perioada m-a sunat o dna si mi-a zis sa ii trimit un scan al cartii de identitate ca nu este la dosar.

Pana vineri ar trebui sa imi intre banii, daca nu o sa fac ce mi-ati sugerat.

Va multumesc mult pentru raspunsuri!
intotdeauna o societate de asigurare invoca cele 90 zile termen de gratie, asta pentru a trage de timp, depinde si de societatea de asigurari,eu,anul trecut m-am dus la ei in batatura,cu tupeu ,si le-am spus ca nu plec pana nu scot dosarul ,care era pe sub masa,si drept sa va zic:m-am dezbracat de caracter, asa ca la 61 ani,cand nu mai pot accepta bataie de joc si au dat drumul la dosar imediat,spunandu-mi ca nu ma vor uitadosar
Cele 90 zile nu sunt aplicabile in cazul prezentat, intrucat asiguratorul nu efectueaza verificari/expertiza/etc. avand dubii in ceea ce priveste acel accident, ci doar invoca faptul ca mai aveti o hartie, doua, de depus acolo.
La intocmirea dosarului de dauna, inspectorul trebuie sa va spuna in mod clar ce acte trebuie sa depuneti si sa verifice in mod special, cererea de despagubire, care ar trebuie sa aiba atasate ultimele acte necesare solutionarii si platii/respingerii acelui dosar.
Daca aveti convingerea ca actele solicitate mascheaza, in fapt, o tergiversare a platii, atunci e bine sa insistati sa va plateasca, ulterior sa solicitati in instanta penalizarile prevazute de lege.
Bineinteles, asta avand in vedere ca intreg dosarul sa nu se prescrie, in acest caz, urmand caile pe care deja le cunoasteti si sa deschideti proces in recuperarea banilor ce vi se cuvin.

Alte discuții în legătură

Nefinalizare casco uniqa bogdan liviu bogdan liviu in seara zile de 17 feb 2010 am avut un accident cu masina personala renault megane. fiind tarziu aproape orele 00 ploaie marunta si sub zero grade ceata de nu ... (vezi toată discuția)
Dauna totala rca radu-speed radu-speed buna seara . va deranjez si eu cu o problema. am fost implicat intr-un accident rutier care nu a fost produs din vina mea. in urma acestui accident masina mea ... (vezi toată discuția)
Dosar de dauna carpatica + dosar cercetare penala andreicarausu andreicarausu Buna ziua, Am mare nevoie de un sfat.... Pe scurt...am fost implicat intr-un accident de circulatie cu vatamare corporala in luna august 2010.In urma ... (vezi toată discuția)