avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 803 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... dauna totala rca
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

dauna totala rca

buna seara . va deranjez si eu cu o problema. am fost implicat intr-un accident rutier care nu a fost produs din vina mea. in urma acestui accident masina mea a fost avariata aproape in intregime, cei de la asigurari spunandu-mi ca este vb de o dauna totala. mi-au facut calculul cu suma care imi da pe ea. ce m-ar interesa , daca puteti sa imi spuneti : care este termenul maxim pt ami primi bani de la asigurare si ce se va intampla cu epava?imi vor cere cei de la asigurari epava? imi vor scade ceva din suma care mi-au spus ca mi se cuvine? mentionez ca este vb de o asigurare rca obisnuita ( a celui care m-a accidentat) in speta bcr asigurari.vreau sa va spun ca accidentul s-a produs in data de 06 ianuarie 2010 si pana acum nu am primit nimic...doar vb...in speranta ca ma ve-ti ajuta va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Petre Nita , Expert judiciar 07:04, 15 Martie 2010
Staruiti la unitatea asiguratoare pentru finalizare dosar
Daca ati fost de acord cu suma avansata de asigurator si aveti un document scris privind propunerea lor mergeti la asigurator si confirmati acordul dv. Apoi cereti sa vi se specifice in scris cand veti primi banii.
1) Despagubirea se plateste in termen de 15 zile de la depunerea ultimului document in dosarul de dauna (cererea de despagubire). Precizez ca instrumentarea dosarului de dauna poate dura legal pana la 3 luni.
2)Epava va apartine.
3)In cazul unei daune totale cuantumul despagubirii este egal cu valoarea autoturismului la data accidentului din care se scade valoarea epavei (25% din valoarea autoturismului la data accidentului)
va multumesc pt raspuns. vreau sa ma mai lamuriti cu un lucru pe care nu il inteleg. la intocmirea dosarului de dauna pe langa celelalte documente (copii talon, carte identitate , deviz estimativ de reparatii) am completat si o cerere de despagubire prin care am fost de acord cu suma propusa de catre cei de la asigurari. ce vreau sa va intreb :imi va scadea epava din suma care mi-au propus-o sau deja a fost scazuta? cei de la asigurare nu mi-au spus nimic legat de acest lucru si nici eu nu i-am intrebat nimic legat de epava, doar i-am intebat daca se poate schimba ceva legat de suma propusa si acel inspector de daune mi-a raspuns ca in principiu nu, dar nu mi-a dat un raspuns sigur, si de aceea sunt putin ingrijorat.va multumesc pt ajutor.
Daca ati completat cererea de despagubire, iar cuantumul pagubei si vinovatia rezulta clar din actele din dosarul de dauna, urmeaza sa primiti despagubirea pe care ati solicitat-o (completat-o) in cererea de despagubire in termen de cel mult 10 zile (v. ord 2/2010 CSA) de la depunerea ultimului document solicitat de asigurator.
Deci suma despagubita este cea din cererea de despagubire.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare factura platforma in caz de dauna totala (casco) mosul1975 mosul1975 Buan ziua, Am avut un accident in urma caruia, incidentul a fost declarat dauna totala de catre societatea de asigurari (in cazul acesta OMNIASIG). Mi s-a ... (vezi toată discuția)
Ce suma de bani primesc pe o masina cu dauna totala Gabriel1990 Gabriel1990 Buna ziua, In data de 31.07.2017 mama mea a suferit un accident auto, ea fiind nevatamata, dar masina in urma constatarii asiguratorului este considerata ... (vezi toată discuția)
Dauna totala Zarkoos Zarkoos Recent am facut parte dintr.un accident auto iar din fericire fiind nevinovat. Masina avariata este Audi a4 b6 din 2003,290 mii km,avant,1.9 motor. Cei de la ... (vezi toată discuția)