avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... recuperare factura platforma in caz de dauna totala ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

recuperare factura platforma in caz de dauna totala (CASCO)

Buan ziua,
Am avut un accident in urma caruia, incidentul a fost declarat dauna totala de catre societatea de asigurari (in cazul acesta OMNIASIG). Mi s-a comunicat ca nu mi se deconteaza plata transportului epavei de la locul accidentului la service-ul constatator. Mai mult, a trebuit sa platesc si reconstatarea atunci cind a trebuit luata epava de la service.
In contractul ce il am scrie:
"12.4. Despăgubirea acordată nu poate depăşi nici cuantumul daunei, nici suma asigurată, nici valoarea bunurilor la data producerii sau apariţiei oricărui eveniment asigurat.
12.5. Prin cuantumul daunei se înţelege:
(i) în caz de avarie totală: valoarea autovehiculului, precum şi cheltuielile de transport sau de limitare a pagubei la momentul producerii riscului asigurat, din care se scade valoarea la aceeaşi dată a epavei vehiculului (părţile componente ce se mai pot întrebuinţa sau valorifica), fără a putea depăşi suma asigurată.
"
Din punctul meu de vedere, trebuie decontat deoarece epava a fost evaluata la 30% din valoarea asigurara, firma de asigurari avind de plata diferenta.
Prin cuantumul daunei inteleg: "valoare asigurata" + transport - epava, care este mai mic decit valoarea asigurata.
Ar trebui sa stiu ce ar trebui sa fac in acest caz.
Multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 27 Martie 2013
mosul1975, utilizator
Cel mai recent răspuns: Insurance Recovery System , Avocat 08:34, 6 Aprilie 2013
In majoritatea conditiilor de asigurare, tractarea pana la cel mai apropiat service agreeat de catre asigurator este decontata. Solicitati in scris motivele pentru care nu se deconteaza tractarea, iar apoi puteti invoca exact articolul din conditiile de asigurare prin care acest serviciu este acoperit de polita de aigurare.
Multumesc, am sa solicit acest document.

In cit timp ar trebui sa-mi raspunda la cerere?
Astazi, conform conditiilor contractuale, ar fi trebuit sa se faca plata, dar nu s-a efectuat. In contract scrie ca:
"12.14. Dacă legea nu prevede altfel, despăgubirea va fi plătită în termen de maxim 15 zile calendaristice de la data încheierii instrumentării dosarului de daună (primirea ultimului document solicitat de Asigurător, necesar în vederea instrumentării dosarului de daună).
"
Utimul document solicitat este inregistrat la societatea de asigurari la data de 20.03.2013, chiar daca documentul a fost trimis cu sase zile inainte.
Ce sanse de cistig am daca cer daune in instanta? Cit ar dura procesul?

Multumesc

Ultima modificare: Joi, 4 Aprilie 2013
mosul1975, utilizator
Sanse aveti, in schimb durata procesului depinde destul de mult de localitatea unde aveti domiciliul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurare casco Ileana2013 Ileana2013 Recuperare indemnizatie in caz de dauna totala. Am avut un accident si cei de la firma de asigurari unde am polita CASCO au evaluat costul reparatiei si au ... (vezi toată discuția)
Informatii suma dauna totala alexandrupopaa alexandrupopaa Buna dimineata . In data de 08.10.2017 am fost implicat intr-un accident ( cineva a intrat in mine, eu fiind in sens giratoriu). A 2-a zi am fost la firma de ... (vezi toată discuția)
Daună totală economică în urma unui accident de circulație: cei de la service mi-au spus că mașina va fi scoasă la licitație. ce sumă primesc la final? d3nys d3nys Buna ziua . am avut un accident si sa rezultat dauna totala economica suma maxima pe deviz fiind de 15700ron . Am fost la eie cu devizu de la serice si mea zis ... (vezi toată discuția)