avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 666 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... informatii suma dauna totala
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

informatii suma dauna totala

Buna dimineata .
In data de 08.10.2017 am fost implicat intr-un accident ( cineva a intrat in mine, eu fiind in sens giratoriu). A 2-a zi am fost la firma de asigurare , s-au intocmit actele si in acceasi zi am fost cu procesul verbal de constatare la service . Cei de la service au facut un deviz de 10100 lei mentionandu-mi ca s-ar putea sa imi dea dauna totala ( in deviz nu s-a trecut ca este deplasat si stalpul ). In data de 27 cel de la service m-a sunat sa imi zica cele intamplate . Am dus masina si am lasat-a acolo , deoarece cel de la service a chemat inspectorul de la asigurari pentru o reconstatare ( pentru a pune si stalpul respectiv ).
Dupa care am vorbit cu cel de la service : mi-a zis ca cei de la asigurari pot plati doar 10900 lei serviceului si daca se depaseste suma asta se va da dauna totala ( ceea ce probabil se va intampla deoarece sigur pragul va fi depasit ).
Acum intrebarea este cati bani voi primi in caz de dauna totala, avand datele de mai sus? Suma de 10900 - 25% ?
Cel mai recent răspuns: IRIS AG BROKER de ASIGURARE , Consultant asigurari 21:13, 3 Noiembrie 2017
Despagubirea in cazul daunelor totale se raporteaza la VALOAREA DE PIATA. Daca o reparati in service se deconteaza factura pana la limita acestei valori iar daca nu doriti reparatie veti primi minim 75 % din valoarea de piata.
Avarierea sau distrugerea vehiculului
(1) În cazul daunelor la vehicule despăgubirea are în vedere acoperirea costurilor privind:
a) readucerea la starea anterioară producerii accidentului; sau
b) acoperirea diferenţei dintre valoarea de piaţă calculată conform prezentei norme şi valoarea epavei, în cazul daunei totale economice.
(2) Valoarea epavei se determină în urma evaluării prin licitaţie utilizând sisteme de evaluare specializate; în cazul în care nu se poate obţine o valoare a epavei prin licitaţie, aceasta se poate determina şi prin expertiză tehnică, cu acceptul persoanei păgubite.
(3) În cazul daunei totale economice, dacă persoana prejudiciată face dovada radierii din circulaţie a vehiculului avariat şi a valorificării integrale a acestuia către o entitate specializată în dezmembrarea şi reciclarea vehiculelor, valoarea epavei este cea menţionată în documentele fiscale justificative eliberate de către entitatea respectivă.
(4) Evaluarea costului prevăzut la alin. (1) lit. a) conţine costul reparaţiilor părţilor componente sau pieselor avariate sau costul de înlocuire a acestora, inclusiv cheltuielile pentru materiale, de demontare şi montare aferente reparaţiilor şi înlocuirilor necesare ca urmare a pagubelor produse prin respectivul accident de vehicul.
(5) În cazul în care despăgubirea este achitată anticipat efectuării reparaţiilor, persoana prejudiciată este îndreptăţită să solicite reanalizarea cuantumului despăgubirii şi plata eventualelor costuri suplimentare fundamentate, dovedite cu documente justificative.
(6) Dacă pentru anumite părţi componente sau piese ale vehiculului lipsesc preţurile de piaţă practicate pe piaţa din România, valoarea acestora se stabileşte pe baza preţurilor de piaţă din alte state membre, dovedite prin orice mijloc de probă.
(7) În cazul daunei totale economice, valoarea de piaţă stabilită pe baza sistemelor de evaluare specializate pentru calculul despăgubirii reprezintă valoarea de înlocuire a vehiculului avariat cu un vehicul de aceeaşi marcă, tip, model, caracteristici tehnice, dotări, an de fabricaţie, având un parcurs în kilometri şi o stare de întreţinere comparabile; modul de calcul se comunică persoanei prejudiciate.
(8) Valoarea prevăzută la alin. (7) se stabileşte pe baza utilizării sistemelor de evaluare specializate sau pe baza documentelor din care să reiasă dovedirea prejudiciului suferit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Articolul 321/daune economice totale huntershive huntershive Salut întâi pe toata lumea si vin cu întrebarea: Referitor la dauna totala a unui automobil se înțelege 75% din pretul masinii înainte de accident plus ... (vezi toată discuția)
Dauna totala casco omniasig Ion stanica Ion stanica Este corect ca in cazul unei daune totale casco omniasig asiguratorul sa scada din valoarea asigurata inscrisa in contractul casco 25%valoarea epavei masinii ... (vezi toată discuția)