avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 753 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Fonduri europene, finanţări ... Dauna totala casco omniasig
Discuție deschisă în Fonduri europene, finanţări nerambursabile, grant-uri

Dauna totala casco omniasig

Este corect ca in cazul unei daune totale casco omniasig asiguratorul sa scada din valoarea asigurata inscrisa in contractul casco 25%valoarea epavei masinii si din ce ramane sa se scada tva?
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 19:19, 13 Ianuarie 2019
ARTICOLUL 24 Norma ASF nr.20/2017
Avarierea sau distrugerea vehiculului
(1) În cazul daunelor la vehicule despăgubirea are în vedere acoperirea costurilor privind:
a) readucerea la starea anterioară producerii accidentului; sau
b) acoperirea diferenţei dintre valoarea de piaţă calculată conform prezentei norme şi valoarea epavei, în cazul daunei totale economice.
(2) Valoarea epavei se determină în urma evaluării prin licitaţie utilizând sisteme de evaluare specializate; în cazul în care nu se poate obţine o valoare a epavei prin licitaţie, aceasta se poate determina şi prin expertiză tehnică, cu acceptul persoanei păgubite.
(3) În cazul daunei totale economice, dacă persoana prejudiciată face dovada radierii din circulaţie a vehiculului avariat şi a valorificării integrale a acestuia către o entitate specializată în dezmembrarea şi reciclarea vehiculelor, valoarea epavei este cea menţionată în documentele fiscale justificative eliberate de către entitatea respectivă

In norma veche valoarea epavei reprezenta 0,1 ... 25% din valoarea autoturismului la data accidentului.
ing. Ioan Ciobanu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Articolul 321/daune economice totale huntershive huntershive Salut întâi pe toata lumea si vin cu întrebarea: Referitor la dauna totala a unui automobil se înțelege 75% din pretul masinii înainte de accident plus ... (vezi toată discuția)
Informatii suma dauna totala alexandrupopaa alexandrupopaa Buna dimineata . In data de 08.10.2017 am fost implicat intr-un accident ( cineva a intrat in mine, eu fiind in sens giratoriu). A 2-a zi am fost la firma de ... (vezi toată discuția)
Suma despagubita pe rca la dauna totala katickc14 katickc14 Buna seara, cum sa procedez in situatia de mai jos: - am primit oferta de despagubire pentruo dauna totala si am facut cererea de despagubire, pe ... (vezi toată discuția)