avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 401 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... insolventa, reducere capital, suspendare...?va rog un ...
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

insolventa, reducere capital, suspendare...?va rog un raspuns

- detin o firma a carei suspendare expira la data de 31.01.2013.

Firma are datorii la stat si credite neachitate. In actele(doar in acte) societatii exista o semiremorca,

Capitalul firmei este de 25 350Ron, bani care au fost consumati pentru achitarea unor datorii la stat mai vechi(pot face dovada).


trebuie mai intai redus capitalul social si apoi inceputa procedura de insolventa?

sau se poate proceda direct la insolventa? asociatul este excecutat in limita capitalului social de 200Ron? sau in cazul meu in limita capitalului de 25350Ron?

Mai este o problema, de la data suspendarii nu au fost depuse situatii contabile.

Sau cel mai bine ar fi sa reduc capitalul social si sa suspend firma pana la rezolvarea problemei situatiilor contabile? cat rau imi pot face creditorii in tot acest timp?
Cel mai recent răspuns: ancut75 , utilizator 10:23, 15 Februarie 2013
Buna ziua, revin cu intrebari:

am introdus firma in insolventa pe data de 13 februarie.

pe aceasta firma am o linie de credit pentru care eu, asociat unic si administrator am garantat cu bilet la ordin in alb. notarul bancii mi- a inscris in cartea funciara somatia de plata, anuntandu ma ca imi va scoate casa la licitatie, asta s-a intamplat cu o zi inainte de a deschide procedura insolventei.

Intrebarea este:

- insolventa suspenda masurile de executare prezente si cele deschise anterior? sau ei au dreptul sa imi introduca casa in licitatie pentru ca insolventa a fost deschida dupa ce au facut inscrierea in cartea funciara? masurile de executare silita sunt impotriva mea, persoana fizica ca girant al firmei - are legatura cu insolventa?

Va multumesc mult pentru tot, sper sa imi intelegeti intrebarile

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare firma BellaBlue BellaBlue Buna seara, In anul 2007 am deschis o firma cu un administrator din alta tara. Aceasta a functionat pana in 2009, cand din cauza ca administratorul a ... (vezi toată discuția)
Faliment Pop Claudia Pop Claudia o firma in faliment cu un bun pe ea adica un cap tractor cand si cum se face vanzarea bunului cine decide acest lucru si cine face evaluarea bunului si cine ... (vezi toată discuția)
Rog indrumare BellaBlue BellaBlue Va rog sa ma ajutati cu un sfat. In anul 2010 am suspendat o firma de resurse umane intrucat era nerentabila si in plus am mai primit si o amenda de la ITM.Am ... (vezi toată discuția)