avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 903 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... taxe
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

taxe

daca am primit dividente 14 lei pentru anul 2011 de la omv, de care nu am stiut, pentru ca nu mi s-a comunicat ca am de ridicat acesti bani si pentru care nu am putut plati cei 5.5 % pentru sanatate, de ce acum mi se spune ca am de plata catre casa judeteana de asigurari de sanatate suma de 604 lei?
Cel mai recent răspuns: Marian Trutan , Contabil 18:34, 29 Ianuarie 2013
trebuie sa verificati,exista o greseala.
Conform art.257 din Legea 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii,se plateste CASS 5,5% pentru venituri din dividende,numai daca nu ati realizat venituri din : salarii ; activitati independente supuse impozitului pe venit ; agricultura si silvicultura ; indemnizatie de somaj ; pensie .Este imposibil ca la suma de 14 lei dividende aferente anului 2011,platite de OMV in anul 2012, sa se genereze un asemenea volum de majorari si penalitati. Vedeti sa nu fie vorba de alte obligatii.
de la casa de asigurari de sanatate mi s-a spus ca datorita faptului ca suma este mai mica decat salariul minim pe ecomomie se plateste 5.5 % aferenta salariului minim.ceea ce mi se pare absurd.daca singurul venit pentru anul 2011 este de 14 lei cum sa platesc casei de asigurari suma de 604 lei cu majorari si penalitati?de unde?daca eu nu am decat 14 lei venit?in conditiile in care sune coasigurata.in intretinerea sotului.
mai mult de atat, nu am stiut de aceasta suma de 14 lei pana in ianuarie 2013.absolut nimeni nu m-a informat.nici banca, nici omv-ul.iar in 2012 am primit adeverinta de asigurat.atunci cum mi s-a putut elibera adeverinta si acum nu?atunci nu aveam aceste ,,datori"?
Conform prevederilor art.296^27 din Codul fiscal,persoanele care realizeaza intr-un an fiscal
venituri,inclusiv din investitii(in care sunt incluse si dividendele)platesc contributia de
asigurari sociale de sanatate asupra tuturor acestor venituri. Baza lunara de calcul a contributiei nu poate fi mai mica decat un salariu de baza minim brut pe tara.Din pacate cele
afirmate de cei de la casa de asigurari de sanatate sunt legale. Ca sa nu mai aveti astfel de situatii in viitor,procedati la vanzarea actiunilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Venituri dividende prezente in adeverinta venit - neincasate IsabelaCaliopi IsabelaCaliopi Buna ziua. Am descoperit in adeverinta venit (solicitata de la institutii cu atributii in acest sens), pentru mama mea in varsta de 84 de ani, ca a avut ... (vezi toată discuția)
Dividende piciul piciul Buna seara, Am profit nerepartizat atat in 2009 cat si in 2010 pe care m-am hotarat sa-l repartizez pe dividende acum in decembrie 2011. Va rog din suflet ... (vezi toată discuția)
Plata cas la dividende rokmony rokmony Societatea la care sunt asociat unic a realizat un profit de 160.000. ron in 2007, repartizat ca 60.000 dividende si 100.000. fond dezvoltare.dividendele le-am ... (vezi toată discuția)